Ankara'da Pakistan'daki APS Pesaver Terör Saldirisi Sehitleri Için Anma Töreni Düzenlendi

Ankara’da Pakistan’daki APS Pesaver terör saldirisi sehitleri için anma töreni düzenlendi.

Ankara'da Pakistan'daki APS Pesaver Terör Saldirisi Sehitleri Için Anma Töreni Düzenlendi
Pakistan Genelkurmay Baskani ve Pakistan Askeri Nisan-i Imtiyaz Madalyasi sahibi Orgeneral Sahir Shamshad Mirza ve Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, Keçiören Belediye Baskani Mesut Özarslan’la birlikte 2014’te Pakistan’in Pesaver kentindeki Ordu Devlet Okulu’na (APS) yapilan terör saldirisinda sehit olan okul çocuklari ve personel için saygi durusunda bulunmak üzere Ankara’daki APS Pesaver Sehitleri Aniti’ni ziyaret etti.

Büyükelçi Junaid, yaptiklari dayanisma ve terörizm nedeniyle kaybedilen degerli canlarin anisini canli tutmalari nedeniyle Türklere tesekkür etti. Pakistan’in en büyük zulmü APS Pesaver’e düzenlenen küstah ve siddetli terör saldirisiyla yasadigini belirten Junaid, o günden bu yana terörle mücadele kararliliklarinin daha da güçlendigini, silahli kuvvetlerinin teröre karsi basarili operasyonlar yürüttügünü kaydetti.

Yasa disi Hindistan isgali altindaki Jammu ve Kesmir’deki (IIOJK) duruma da deginen Junaid, IIOJK’da devam eden zulümler dikkate alinmadan terörizm taniminin eksik oldugunu belirtti.

Kesmir konusundaki ilkeli duruslari ve Kesmir halkinin devredilemez kendi kaderini tayin etme hakkina verdikleri destek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaskani ve halkina tesekkür etti.

Keçiören Belediye Baskani Mesut Özarslan da Türkiye’nin Pakistan’la güçlü dayanismasini yineledi.

Pakistan’daki terör saldirisini kinayan Özarslan, "Hiçbir sey bu kadar vahsi ve insanlik disi bir eylemi hakli çikaramayacak. Türkiye halki, terörle mücadele basta olmak üzere hayatin her alaninda Pakistanli kardeslerinin yaninda olmaya devam edecek" dedi.

Programin sonunda Pakistan Birlesik Kuvvet Komutanlari Komitesi (CJCSC) Genelkurmay Baskani Orgeneral Sahir Shamshad Mirza, Büyükelçi Yousaf Junaid, Keçiören Belediye Baskani Mesut Özarslan ve diger katilimcilar APS sehitleri anitina çelenk koydu.
Kaynak: İHA