Alman Turistler El Izleriyle Bag Kuruyor

Alman turist Tobias Ich Schröder ve Bianca Heringhaus, Hakkari’nin kültürel zenginliklerini kesfetmek ve insanlariyla bag kurmak için "El Ele" sloganiyla ilginç bir etkinlik düzenledi.

Alman Turistler El Izleriyle Bag Kuruyor
Yaklasik bir yil önce Almanya’dan yola çikan Schröder ve Heringhaus, Türkiye’ye gelene kadar Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeleri gezdiler. Türkiye’de ise bes aydir seyahat eden turistlerin son duragi ise Hakkari oldu. Hakkari’de karavana araçlariyla konakladiklari süre boyunca irk, inanç ve ten rengi ayrimi yapmadan insanlarla bag kurmak amaciyla "El Ele" sloganiyla tanistiklari insanlarin ellerini boyayarak karavanlarina el izlerini nakseden turistler, böylece dünyaya biraz daha huzur getirmek ve insanlar arasinda anlayisi artirmayi hedefliyor.

Kamp kurduklari her sehirde insanlarla güzel vakit geçirip kültürlerini ögrenmeye çalistiklarini ifade eden Tobias Ich Schröder, “Almanya’dan baslayip Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geçtik. Zaten bes aydir Türkiye’de seyahat ediyoruz. Biz ülkeyi çok seviyoruz. Özellikle Güneydoguyu seviyoruz, ‘El Ele’ sloganiyla geziyoruz. Ten renginiz veya dininiz ne olursa olsun insanlarla birlikte gülmek istiyoruz, kültürlerini tanimak, ülkelerini görmek istiyoruz. Bu yüzden seyahat ediyoruz ve bizi motive eden de bu. Hakkari’ye daglari sevdigimiz için geldik ve artik buradaki insanlari da sevmeyi ögrendik. Çok misafirperver bir sekilde karsilastik ve bu bizim için harikaydi. Insanlarin misafirperverliginden ve güzelliginden çok etkilendik” dedi.

Konakladiklari tüm kentlerde insanlarin el izlerini karavana araçlarina naksettiklerini söyleyen Tobias Ich Schröder, “El izleri biz insanlarin birbirimizle baglanti kurdugumuzu göstermeyi amaçliyor. Dünyaya biraz daha huzur getirmek, insanlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz. Bilirsiniz, insanlar arasinda çogu zaman saygi kaybolur. Televizyon izliyorsunuz, kötü haberleri görüyorsunuz. O zaman anlayis eksikligi ortaya çikiyor. Hemen ön yargilar devreye gidiyor. Bunu yalnizca biz insanlar degistirebiliriz, onu da sadece birbirimizle konusursak ve birbirimizin gözlerine bakarsak olabilir. El izleriyle ulasmak ve tanitmak istedigimiz sey tam olarak budur” diye konustu.

Kaynak: İHA