1 Ünite Kan Verene 10 Meyve Fidani Hediye

Ordu’da Kizilay’a 1 ünite kan veren vatandaslara 10 meyve fidani hediye edildi.

1 Ünite Kan Verene 10 Meyve Fidani Hediye
Türk Kizilay’inin 156. kurulus yildönümü kapsaminda Ordu Subesi tarafindan Altinordu ilçesi Sahincili Mahallesi’nde bulunan bos alanda kan bagisi kampanyasi düzenlendi.

Kampanyaya Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Vekili Celal Tezcan, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Altinordu Ilçe Milli Egitim Müdürü Onur Bekyürek ve vatandaslar katildi.

Türk Kizilay Ordu Subesi Baskani Menderes Türkeli, yaptigi konusmada, Kizilay’in Türkiye’de ve dünyanin birçok yerinde önemli insani yardim faaliyetleri yürüttügünü söyledi.

Türkeli, 2023 yilinda toplanan 2 milyon 674 bin 375 ünite kan bagisindan elde edilen 4 milyon 166 bin 739 ünite kan bileseninin hastanelere gönderildigini ve Kizilay’in yaklasik 1200 hastanenin kan bileseni ihtiyacini karsiladigini kaydetti.

Vali Muammer Erol da kan bagisinin önemine deginerek, vatandaslari kan bagisina tesvik etti. Erol, kan bagisinin bir insan hayatini kurtarabilecegini ve herkesin bu konuda duyarli olmasi gerektigini vurguladi.

Konusmalarin ardindan Vali Muammer Erol kan bagisinda bulundu. Kan bagisinda bulunan vatandaslara da Türk Kizilay Ordu Subesi tarafindan 10 fidan hediye edildi.

Kan bagisi kampanyasi büyük ilgi gördü ve birçok vatandas kan bagisinda bulunarak önemli bir insani yardimda bulundu.
Kaynak: İHA