Tokat'ta Yerli Ve Milli Bugday Tohumu Taner'in Ekimi Gerçeklestirildi

Tokat’in Pazar ilçesi Taslik Köyü’nde, yerli ve milli tohumlari demonstrasyon çalismalari kapsaminda Taner çesidi bugday ekimi gerçeklestirildi.

Tokat'ta Yerli Ve Milli Bugday Tohumu Taner'in Ekimi Gerçeklestirildi
Pazar Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Emre Kapar, ekim yapilan arazilerde incelemelerde bulundu. Ekim alanlarini ziyaret eden Kapar, Taner çesidi bugdayin gelisim sürecini yerinde inceledi. Kapar, bugday verimiyle ilgili yaptigi açiklamada, "Ekimi yapilan bu çesitten çok memnunuz. Gelisiminde ilçemiz için bu çesidin ekiminin yayginlasacagini düsünüyoruz. Yerli ve milli tohumlarimiz ile bugday üretimine ilçemizde devam edecegiz. Üreticilerimiz için bereketli bir hasat olmasini dileriz" dedi.

Kapar, yerli tohumlarin önemine dikkat çekerek, Taner çesidi bugdayin bölge sartlarina uyum sagladigini ve yüksek verim potansiyeli tasidigini belirtti.

Yerli ve milli tohumlarla yapilan bu tür çalismalarin, tarimda disa bagimliligi azaltacagi ve yerli üretimi tesvik edecegi vurgulandi. Pazar Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün yerli tohum kullanimini artirma çalismalari, bölgedeki tarimsal üretimin sürdürülebilirligine katki saglamaya devam ediyor.
Kaynak: İHA