Mezun Oldugu Okuluna Vefa Borcunu Çocuklara Yüzme Ögreterek Ödüyor

Amasya’da yüzme antrenörü Ufuk Duyum, mezun oldugu yatili okuldaki çocuklara yüzme kursunu ücretsiz veriyor.

Mezun Oldugu Okuluna Vefa Borcunu Çocuklara Yüzme Ögreterek Ödüyor
Amasya’nin Tasova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli kapali yüzme havuzunda antrenörlük yapan Ufuk Duyum, 20 yil önce mezun oldugu okuluna vefa borcunu o okuldaki ögrencilere ücretsiz yüzme egitimi vererek ödüyor. Eski adi Tasova Yatili Ilkögretim Bölge Okulu’na (YIBO) yaklasik 6 yasindayken yatili olarak adim atan Duyum, 14 yasinda ortaokuldan mezun olup liseye, ardindan d üniversiteye gitti. 8 yil boyunca yatili okulda egitim gören Ufuk Duyum’un en büyük hayali ise beden egitimi ögretmeni olmakti. Okulundaki ögretmenlerine ve okuluna olan vefa borcunu ise yine ayni okulda yatili kalan ögrencilere bu sefer yüzme antrenörü olarak görev yaptigi havuzda ücretsiz kurs vererek ödüyor.

Sporu bir yasam biçimi olarak gören 28 yasindaki Duyum, “Spor bizim için yemek gibi bir sey. Sabah, ögle, aksam. Ben de hedeflerimi gerçeklestirdim. Ben beden egitimi ögretmeni olmayi 5. sinifta düsündüm. Oradaki aldigim hedefle su anki konumuma geldim. Bu okuluma vefami ödemek, ögrencilerime yüzmeyi ögretmek için geldigim bir projedir” dedi.

Kurs ögrencilerinden 8.sinif ögrencisi Bayram Serçe, “Burada yatili okulda kaliyorum. Ufuk hocamizla beraber yüzmeyi ögreniyoruz. Ilk basta baslarken gerçekten çok zor oldugunu düsünmüstüm. Ama simdi Ufuk hocamizla yüzme konusunda bir mesafe kat ettik. Köyde irmakta az, çok biliyordum. Ama burada o irmakta yüzdüklerimizin arasinda daglar kadar fark oldugunu anladim. Burada profesyonel ögretiliyor. O yüzden büyük bir disiplinle burada antrenmanlarima devam ediyorum” diye konustu.

4.sinif ögrencisi Erdem Serçe yüzmeyi bu kursta ögrendigini anlatirken, Efe Çetin ise yüzme bilmeyi ögrenmek için kursa severek geldigini söyledi.

Kaynak: İHA