Cumhurbaskani Erdogan'in Fotografini Indiren DEM Partili Baskan Ifade Verdi

Makam odasinda asili bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in fotografini indirdigi için hakkinda sorusturma baslatilan Bitlis’in DEM Partili Tatvan Belediye Baskani Mümin Erol, süpheli sifatiyla adliyede ifade verdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Fotografini Indiren DEM Partili Baskan Ifade Verdi
Ilçe Seçim Kurulundan mazbatasini aldiktan sonra belediyedeki makamina geçen DEM Partili Tatvan Belediye Baskani Mümin Erol, makamda asili bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in fotografini indirmisti. Görüntülerin ortaya çikmasindan sonra Tatvan Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan “Cumhurbaskanina Hakaret”ten baslatilan sorusturma çerçevesinde bugün beraberindeki avukatlar, DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan ve partililerle Tatvan Adliyesine gelen Baskan Erol, süpheli sifatiyla ifade verdi.

Adliye çikisi açiklama yapan Tatvan Belediye Baskani Mümin Erol, baslatilan sorusturmaya tepki göstererek, yapilanlarin hiçbir hukuki tarafinin olmadiginin apaçik ortada oldugunu savundu. Yapilan girisimlerin Tatvan Belediyesine kayyum atama çabasi oldugunu iddia eden Erol, “Tatvan Belediyesine kayyum atamak için yaptiginiz ugraslari görüyor ve biliyoruz. Yaptigimiz davranisin yasada hiçbir yeri olmamasina ragmen, rakip bir siyasi partinin genel baskaninin fotografini makam odamda bulundurmak zorundaymisim gibi davrananlar, “Muz Cumhuriyetinde mi yasiyorsunuz? Hukuk ilkelerine bagli kalmak zorunda degil misiniz?” Tatvan Belediye Baskanindan süpheli sifatiyla ifade alma pesinde olanlar, itibar suikasti yapanlar bu akil sizi hiçbir yere götürmeyecektir. Bugün Tatvanlilarin hizmetinde olmasi gereken es baskanlar; sizlerin fantezi, anti demokratik, anti hukuki niyetleriniz nedeniyle adliyelerde ifade vermek zorunda kaliyor. Belediyelere kayyum atayinca çok mu iyi bir sey yapmis olacaksiniz? Hukukun herkese lazim oldugunu hiç kimse unutmasin. Bu gidisatin tehlikeli, en nihayetinde devlet çökerten bir gidisat oldugunu kimse unutmasin. Herkes hukuk ve demokrasiye saygili olmak zorundadir. Anayasaya saygi duymayip, uymayanlar, kim oldugunuzu ve ne yapmak istediginizi hakikaten artik anlamakta güçlük çekiyorum. Baska illerde MHP ve CHP’li baska partili belediyeler ayni seyi yaptiginda, zorunluluk olmadigi için fotografi bulundurmuyorken neden bir sorusturma açilmiyor da sadece Tatvan’da bu sorusturma açiliyor. Simdi ben suç mu islemis oluyorum. Eger çok isteniyorsa yasasini çikarin bizde asalim, yoksa bizi olmayan zorunluluklara uymak zorundaymisiz durumunda birakmayin. Tek amaciniz kayyum atamak oldugunu emin olun biliyoruz. Ama her seye ragmen bizler kanunlara bagli olmaya devam edecegiz. Sizlere ragmen suç islemeyecegiz. Tatvanlilara hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.

DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan ise sorusturmaya tepki göstererek, iktidarin bölgede istedigi sonucu alamadigi için tekrardan kayyum siyasetine döndügünü öne sürdü.

Yapilan açiklamalarin ardindan Tatvan Belediye Baskani Mümin Erol ve beraberindekiler adliyeden ayrildi.
Kaynak: İHA