Ayse Ögretmen Gözyaslari Arasinda Memleketine Ugurlandi

Hakkari-Çukurca kara yolunda polis memuru olan esi Cihat Yildiz ile birlikte seyir halindeyken elim bir trafik kazasi sonucu vefat eden Sehit Çetin Deniz Ortaokulu Matematik Ögretmeni Ayse Koç Yildiz’in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Antalya’ya gözyaslari arasinda ugurlandi.

Ayse Ögretmen Gözyaslari Arasinda Memleketine Ugurlandi
Hakkari’de 1 yildir görev yapan Matematik Ögretmeni Ayse Koç Yildiz, trafik kazasinin ardindan kaldirildigi Hakkari Devlet Hastanesinde doktorlarin tüm çabalarina ragmen yasama tutunamazken, bir yildir evli oldugu esi polis memuru Cihat Yildiz’in ise halen yogun bakimda tedavisi sürüyor.

Hakkari Devlet Hastanesindeki cenazenin teçhiz islemlerinden sonra Il Millî Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Idris Yilmaz, Il Saglik Müdürü Hamdullah Kara, milli egitim yöneticileri, okulun yöneticileri, ögretmenin meslektaslari ve veliler, merhumenin tabutuna omuz verdiler.

Il Millî Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz, cenazenin ugurlanmasi sirasinda yaptigi konusmada, “Aci haberi duyunca çok üzüldük. Karne dönemine ve bayram arifesine girerken bu aci haber, egitim camiamizi çok sarsti. Ilimizde görev yapan fedakar bir ögretmenimizi kaybettik. Egitim ögretim yilinin sonuna buruk olarak giriyoruz. Ögrencilerimizle bir anne, bir abla gibi ilgilenip her anini ögrencileri için bir seyler yapma gayreti içerisinde olan Ayse ögretmenimiz için çok üzgünüz. Kelimelerin kifayetsiz kaldigi anlari yasiyoruz. Okul müdürümüzün refakatinde, cenazemizi baba evine ugurluyoruz. Takdiri ilahi. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Hakkari egitim ailemize ve sevenlerine bassagligi diliyorum. Su an yogun bakimda yasam mücadelesi veren merhumenin esi Polis Memuru Cihat Yildiz’a da acil sifalar diliyorum. Umarim ögretmenimizin yarali esi, sagligina tez zamanda kavusur da teselli buluruz” dedi.

Protokol üyeleri ve egitimciler, Il Millî Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz’a bassagligi dileyerek taziyelerini iletti.

Ayse ögretmenin cenazesi, karanfiller esliginde ve meslektaslarinin gözyaslari arasinda baba ocagi olan Antalya’ya ugurlandi.

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik de, olayin basindan beri çiftin durumuyla yakindan ilgilenirken, Ayse ögretmenin masasina ise çiçekler birakilarak anma programi düzenlendi.

Kaynak: İHA