Üçüncü Kez Alkollü, Ikinci Kez Ehliyetsiz Yakalandi, 'Baska Bir Ceza Yazin' Dedi

Aksaray’da 3. kez alkollü 2. kez ehliyetsiz olarak direksiyon basinda polise yakalanan sürücü ile polisin diyalogu Levent Kirca taklitlerini aratmadi. “Ehliyetim 5 yil gidecek baska bir ceza yazin” diyen alkollü sürücü, ehliyet isteyen polis memuruna, “Ehliyetim sizde” diye cevap verdi.

Üçüncü Kez Alkollü, Ikinci Kez Ehliyetsiz Yakalandi, 'Baska Bir Ceza Yazin' Dedi
Olay, Aksaray’in Gülagaç ilçesi yolu Kireçlik Mevkiinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, yolda Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Trafik ve Asayis Subesi ekipleri uygulama noktasina 50 metre kala duran araçtan süphelenerek hemen aracin yanina gitti. 06 BYE 638 plakali aracin sürücüsü K.A. (38) asagiya indirilirken araçta arama yapildi. Sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden süphelenen trafik ekipleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirmek istedi. Sürücü, “Üfletmeyin bana, üfletmeyin komiserim” diyerek alkolmetreye üflemek istemedi. Bir süre sonra alkolmetreye üfleyen sürücünün yapilan kontrolünde 0.53 promil alkollü oldugu tespit edildi.

Polis ehliyet istedi, sürücü ’ehliyet sizde’ dedi

Alkol kontrolünün ardindan polis ile sürücü arasinda Levent Kirca taklitlerini aratmayan diyalog basladi.

Sürücü, polis ekiplerinden ilk önce alkolün disinda bir ceza yazmasini isteyerek adeta pazarlik yaparken, “Alkolden ayri baska bir sey yaz. Yoksa ehliyet 5 sene alinacak” diye polise dil döktü. Bu sirada polis ekipleri sürücüden ehliyetini isterken, sürücü K.A., “Ehliyetim sizde” diye cevap vererek Levent Kirca taklitlerini hatirlatti. Sürücünün yapilan sorgulamasinda 3. kez alkollü araç kullanirken yakalandigi, 2. kez ehliyetsiz olarak yakalandigi ve ehliyetine daha önceki yakalanmalarda el konuldugu tespit edildi. Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 25 bin 954 TL para cezasi kesilen sürücünün daha önce 2 sene el konulan ehliyetine bu kez 5 yil süreyle el konuldu. Otomobil ise olay yerine çagirilan sürücünün bir yakinina teslim edildi.
Kaynak: İHA