Nemrut Krater Gölü, Yerli Ve Yabanci Turistleri Agirlamaya Basladi

Havalarin isinmasiyla birlikte dünyanin ikinci büyük krater gölü olma özelligine sahip Nemrut Dagi ile Nemrut Krater Gölü’nde turizm sezonu açildi.

Nemrut Krater Gölü, Yerli Ve Yabanci Turistleri Agirlamaya Basladi
Dogal güzelligiyle yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri olan Nemrut Dagi ile Nemrut Krater Gölü, her mevsim büründügü farkli güzellikleriyle misafirlerini agirliyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde ‘Mükemmeliyet ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü; buhar bacasi, küçük ve büyük gölleri ile her mevsim ziyaretçilerine ayri ayri güzellikler sunuyor. Tatvan ilçesine 20 kilometre uzaklikta bulunan bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü ayni zamanda bölgede yasayan ayilariyla da son yillarda sik sik gündeme geldi.

Diyarbakir’in Silvan ilçesinden arkadaslarinin tavsiyesi üzerine Bitlis ve Nemrut Krater Gölü’ne gelen Ahmet Karaaslan, bölgenin tarihi ve dogasina hayran kaldigini belirterek, “Ben Bitlis’i merak ettigim için buraya geldim. Ilk geldigimde tarihi eserleri gezdim. Daha sonra Nemrut Krater Dagini merak ettim. Arkadaslarim bana tavsiye ettiler. Gidip görmemi istediler. Geldim, gördüm. Türkiye’deki insanlar bilmese de; Avrupa’dan, Asya’dan insanlar gelip burayi görüp ziyaret ediyor. Ne yazik ki bizim insanlarimiz arastirmiyor, gezmeyi sevmiyor ve dolayisiyla buralari bilmiyor. Bu manzarayi görünce çok mutlu oldum. Iyi ki gelmisim. Herkese tavsiye ederim. Bence Dogu ve Güneydogu Anadolu’daki illerimizin güzel tarihi mekanlarini herkesin gezip, bilmesi gerekiyor” dedi.

Tur olarak bölgedeki tarihi ve dogal mekanlari gezmek için Antalya’nin Alanya ilçesinden gelen Nimet Saçli ise bölgeye ilk defa geldigini belirterek, “Ben Alanya’da yasiyorum. Kendim de turizmciyim. Dogasina, yesilligine, göllerine, kraterlerine bayildim. Buraya gelmemek büyük bir kayip. Dostlarim bir an önce tur alip bu bölgeye gelmeliler” ifadelerine yer verdi.

Ergün Erdogan isimli vatandas da, “Nemrut düsündügümden de harika bir yer. Bu krater gölünün bu kadar genis bir alan yayilmasi çok etkileyici. Burasi bir ova gibi. Etraf yemyesil ve resmen ormani var. Müthis bir rengi var. Her sey çok güzel” seklinde konustu.

Kaynak: İHA