Giresun'un En Renkli Binasi Görenlerin Ilgisini Çekiyor

Giresun’un en islek caddelerinden Gazi Caddesi’nde bulunan ve balkonlari rengarenk çiçeklerle kapli bina görenleri ilgisini çekerken, bina beton yiginlari arasinda adeta bir sanat eseri gibi duruyor.

Giresun'un En Renkli Binasi Görenlerin Ilgisini Çekiyor
Gazi Caddesi’nde yaklasik 10 yil önceden baslayan çalismalarla apartmanin camlari hariç her yerini rengârenk çiçekler kaplarken, içerisi ise adeta etnografya müzesini andiriyor.

Binanin iç dünyasinin bir yansimasi oldugunu ifade eden bina sahibi ve binadaki kafenin isletmecisi Fikret Gürsoy, “Bina mülk olarak bana kaldiktan sonra ne yapacagimi bir süre düsündükten sonra esimle beraber kafe olarak isletmeye karar verdik. 2013 yilindan bugüne kadarda adeta ilmek ilmek binayi süslemeye basladik. Nasil bu hale getirdik inan ben de bilemiyorum. Böyle bir planimiz da yoktu ama her yil bir öncekinden daha fazla çiçekleri ve sarmasik güllerini çogaltarak üzerine ekledik. Aradan geçen 10 yilin sonunda da bu hale geldi. Belki de iç dünyamizi yansitan bir binaya dönüstü. Yani bu rengârenk binanin her santiminde 10 yilli askin bir emek var” dedi.



Disi çiçek bahçesi, içerisi etnografya müzesi

Sadece binanin disini görenlerin içerisini de görmeye davet eden Gürsoy, “Rengarenk binamizin sadece disini görüyorlar. Oysaki içerisini de görülmeye deger bir güzellik katmaya çalistik. Kafe olarak islettigimiz binanin her katinda geçmis yillarda evlerinde kullanilan esyalari bir araya getirerek kendi imkanlariyla bir müze havasi olusturduk. Bununla beraber kuslara da mekanimizda ev sahipligi yapmaya çalistik. Yaptigimiz kus evlerinde her sabah kuslar adeta sarki söyleyerek müsterilerimize doganin içerisinde bulunuyorlarmis hissi veriyor. Simdi bir de kelebek agaci diktik pek yakinda kelebekleri kendisine çekmesini umut ediyoruz” diye konustu.

Bu özverili çalismayla sehirde farkindalik olusturarak, insanlarin balkonlarini süsleme konusunda ilham vermeyi amaçladigini da anlatan Gürsoy, ”Ben hiçbir zaman binamiza bir fotograf çekmedim. Hep çekip paylasanlari gördüm. Beton binalar arasinda bizim çiçeklerle süslenmis binamizin ilgi görmesinden oldukça memnunuz ama sadece fotograf çekmesinler gelip bir çayimizi içmeye de bekliyoruz. Gelsinler bizimle tanis olup, bir çayimizi kahvemizi içsinler, binamizin içerisinde de biriktirecekleri anilar oldugunu göreceklerdir. Sehrimizde bir farkindalik olusturabildiysek ne mutlu bize. Evlerinin balkonlarini süslemek isteyenlere her zaman yardimci olmaya haziriz. Istedikleri gülleri, çiçekleri çogaltmalari için yardimci oluruz. Çünkü birilerinin balkonunda da bizim güllerimizin, çiçeklerimizin açtigini bilmek bile bizi mutlu edecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA