Seçer Açiklamasi 'Seffaf Belediyecilik Anlayisini Bu Dönemde De Devam Ettirecegiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, muhtarlarla bir araya geldigi programda, seffaf belediyecilik anlayisini bu dönemde de devam ettireceklerini söyledi.

Seçer Açiklamasi 'Seffaf Belediyecilik Anlayisini Bu Dönemde De Devam Ettirecegiz'
Seçer, ‘Muhtarlar Bulusmasi’ kapsaminda Tarsus ve Çamliyayla muhtarlariyla bir araya geldi. Baskan Seçer, görevlerine devam eden muhtarlara tebrik, yeni seçilen muhtarlara ise hayirli olsun dileginde bulundu.

Tarsus ve Çamliyayla Belediye Baskanlarini ve muhtarlarini kutlayan Baskan Seçer, İçel’i hep birlikte yöneteceklerini belirterek, “Uyum, birlik, beraberlik ve iletisim içerisinde basaramayacagimiz hiçbir mücadele, asamayacagimiz hiçbir engel yok. Büyüksehir Belediye Baskani olarak parti ayrimi gözetmeksizin herkesin yaninda duracagiz ve beraberce 5 yili herkesi mutlu ederek, yüzünü güldürerek, bize tesekkür ettirerek, hayir duasini esirgemeyecek bir sekilde bitirecegiz” dedi.

Sorumluluklarinin agir oldugunun altini çizen Seçer, vatandasin güveninin degerli oldugunu belirterek “Geçtigimiz seçimlerde seçmenin oy verme sebebi baskaydi. Son seçimlerde seçmen baska sebeplerle sandiga gidip sahsima oy verdi. Eger 5 yillik süre boyunca belediye baskaninin oyu yüzde 45’lerden yüzde 60’lara yükseliyorsa bu yükselisin nedeni vatandasa götürdügü hizmet, kurdugu gönül, sevgi ve saygi bagidir. Bunun baska bir izahi yoktur” ifadelerini kullandi.

“İçel huzur, baris ve birlik, beraberlik kentidir”

İçel’deki farkli siyasi anlayisa sahip vatandaslarin bir belediye baskaninin etrafinda birlestigini belirten Seçer, siyasal olarak birbirine yakin olmayan görüslerin son seçimlerde kendisine oy verdigini vurguladi. Her 3 kisiden 2’sinin bir baskana oy verdigi bir sehrin izlenmesi ve iyi takip edilmesi gerektigini söyleyen Seçer, “İçel huzur, baris, birlik ve beraberlik kentidir. 31 Mart’ta İçelliler bunu sandikta göstermistir” seklinde konustu.



“Seffaf belediyecilik anlayisini bu dönemde de devam ettirecegiz”

Geçtigimiz 5 yillik görev süresince pandemi, dogal afetler, ekonomik kriz ve siyasi gerginlikler gibi pek çok olumsuz durumla karsi karsiya kaldiklarini hatirlatan Seçer, meclis çogunlugunu olusturmamanin da yapilacak hizmetleri sekteye ugrattigini dile getirdi. Bütün bu olumsuzluklara ragmen vatandaslarin yapilan hizmetleri de gördügünü kaydeden Seçer, “En ücra kösedeki Anamurlu vatandaslarimiz da en dogu kisimda kalan memleketim Tarsus’taki vatandasim da bunlari iyi takip etti demek ki. Yoksa bu kadar genis bir halk kitlesinin destekledigi bir oy orani ile bizi baskan yapmazdi” dedi.

2019’da meclisin ilk birlesiminde toplantinin canli yayinlanmasi için önergeyi verenin kendisi oldugunu hatirlatan Seçer, bu uygulamanin seffaf belediyeciligin en önemli örneklerinden biri olduguna isaret ederek, “Biz hesap veriyoruz. Vicdanen de hukuken de rahatiz. Bizi herkes izledi. Sonuçta siyaseten de kazanan biz olduk. Bu anlayisi devam ettirecegiz” diyerek seffaf belediyecilik anlayisinin her zaman sürdürüleceginin altini çizdi.

“Kadin, çocuk veya yas almis yurttaslarimiz bizim önceligimiz”

Sosyal belediyecilik anlayisi ile ihtiyaç sahibi vatandaslara her zaman destek olduklarini belirten Seçer, “Basta ‘kadin, çocuk veya yas almis yurttaslarimiz bizim önceligimiz’ dedik. Evdeki hastaya baktik. Yemegi olmayan nenemin dedemin evine yemegini gönderdik. Egitim sorunu yasayan ailelere destek olduk. Her ilçeye egitim kurumu açtik. Tarim önceligimiz diyerek fide, fidan, sulama borusu, alet ekipman destegi verdik. Torpil veya ayricalik yapmadik. Gerçek hak sahiplerine destek olduk. Biz bunun için bu kadar yüksek destek aldik. Ayni yolda da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Sosyal politikalar, yeni projelerle katlanarak artacak”

Tarsus ve Çamliyayla’da hayata geçirdikleri ve yeni dönemde uygulamaya koyacaklari projeler hakkinda konusan Seçer, bir yandan yol çalismalarinin hiz kesmeden devam edecegini, bir yandan da sosyal politikalarin yeni projelerle katlanarak artacagini vurguladi. Tarimsal desteklerin de artarak devam edecegini belirten Seçer, sulama kooperatiflerinin elektrik maliyetini en aza indirmek için Tarimsal Günes Enerjisi Santrali (GES) projesini hayata geçireceklerini aktardi. Her bölgenin, kendine ait ürününü tanitilmasi, markalasmasi, cografi isareti, paketlenmesi, pazarlanmasi, yurt içinde ve yurtdisinda taninmasi için hayata geçirecekleri ‘Köyümüz Atölye’ projesinden de söz eden Seçer, bu sayede kirsalda ekonomik kalkinmaya katki saglayacaklarini ifade etti.



Tarsuslular için muazzam tesis

Tarsus için son derece önemli olan Tarsus Tramvayinin çalismalarini baslattiklarini duyuran Seçer, projenin belirli bir bölümüne onay aldiklarini ve kalan bölümlerinin de onay almasinin ardindan projeyi gerçeklestireceklerini aktardi. Afet riski dolayisiyla yikilan Selale Otelin yerine de son derece modern bir tesis insa edeceklerini söyleyen Seçer, su bilgileri vrdi; "Vatandasimizin ailesi ile gidebilecegi, hafta sonu, aksam gidebilecegi, etkinlik yapabilecegi, bir araya gelecegi muazzam bir tesis yapacagiz.” dedi.

Tarsus’ta 75, Çamliyayla’da ise 6 yeni muhtarin göreve basladigini aktaran Seçer, kadin muhtar sayisinin da artis gösterdigine dikkat çekerek, “Tüm muhtarlarimiza hayirli olsun dileklerimi iletiyorum. Toplamda Tarsus’ta 9, Çamliyayla’da 1 olmak üzere 10 kadin muhtarimizla görev yapacagiz. İçel genelinde de 22’den 49’a çikti, orada da artis oldu. Tekrar hayirli olsun diliyorum. Basarili bir 5 yil geçirmenizi diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA