Putin Açiklamasi 'Askerlerimizin Üstünde Sinek Gibi Insansiz Hava Araçlari Uçuyor'

Ukrayna’daki çatismalarda görevli birliklerin komutanlariyla Kremlin Sarayi’nda toplanti yapan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rus askerlerinin Ukrayna insansiz hava araçlari nedeniyle zor durumda kaldigini belirterek, “Askerlerimizin üstünde sinek gibi IHA’lar uçuyor” dedi.

Putin Açiklamasi 'Askerlerimizin Üstünde Sinek Gibi Insansiz Hava Araçlari Uçuyor'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna’daki çatismalarda görevli birliklerin komutanlariyla Kremlin Sarayi’nda toplanti yapti. Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu’nun da yer aldigi toplantida, Ukrayna’daki operasyonlarin basariya ulasmasi gerektigini ve bu hedefle hareket ettiklerini belirten Putin, “Ülkenin kalkinmasi için tüm basarilarimizin temeli olan ekonomi alaninda, sosyal alanda, Rusya’daki aileleri güçlendirme, saglik ve egitim alaninda önemli görevlerimiz var. Tüm bu görevlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesini saglamak için her türlü firsata, kesinlikle her türlü firsata sahibiz. Ancak yalnizca tek bir sart var, o da muharebe sahasindaki basarili çalismalariniz. Bugün itibariyla ana unsur bu” dedi.



“Askerlerimizin üstünde sinek gibi IHA’lar uçuyor”

Ukrayna ordusunun savasta siklikla kullandigi insansiz hava araçlarinin Rus askerleri için olusturdugu tehlikeye dikkat çeken Putin, “Düsman IHA’larinin tepemizde sinek gibi uçmasi gerçegiyle karsi karsiya kalan savasçilarimiz için bu durumun ne kadar zor oldugunu biliyoruz. Ancak buna karsi çalisiyoruz ve sonuç alacagimizdan eminim” dedi.

Rus komutanlar ise yaklasik 1 yildir Rus ordusunun yogun olarak IHA’lar kullanarak Ukrayna’ya karsilik verdigini ve Rus ordusunda IHA’larin daha yaygin kullanilmasi için üretim ve gelistirme çalismalarinin da arttigini belirtti.

Putin ayrica, Rus askerlerinin cesaret ve kahramanlikla savastigini dile getirerek, “Zafer kazanacagimizdan hiçbir süphem yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA