Prof. Dr. Karabulut Açiklamasi 'Asil Engelli Fiziksel Olanlar Degil, Düsünce Dünyasindaki Engelleri Asamayanlardir'

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Saglik, Kültür ve Spor Daire (SKS) Baskanligi is birligi ile 10-16 Mayis tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftasi kapsaminda Engelliler Haftasi Senlikleri düzenlendi.

Prof. Dr. Karabulut Açiklamasi 'Asil Engelli Fiziksel Olanlar Degil, Düsünce Dünyasindaki Engelleri Asamayanlardir'
AIÇÜ 15 Temmuz Sehitleri Çok Amaçli Spor Salonunda düzenlenen senliklere AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mucip Genisel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, Agri Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Giyas Keskin, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Programda konusan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversite olarak dezavantajli ögrencilere her zaman destek olduklarini belirterek, “Onlarin dezavantajli durumlarini avantaja dönüstürmeyi hedefleyen çalismalar sonucu yürümekte zorluk çekenlerin yürümeye, konusmakta güçlük yasayanlarin konusmaya baslamalari, antrenör hocalarinin destekleri ile birçok ögrencinin katildiklari spor müsabakalarinda Türkiye dereceleri elde etmeleri bizleri memnun etmektedir. Bunun yani sira Üniversitemiz bünyesindeki Engelsiz Yasam Merkezi’nde çalisan kardeslerimizin hem sosyal hayata katilma imkâni bulabilmesi hem de ekonomik özgürlügünü kazanabilmesi ortaya konulan gayretlerin amacina ulastigini göstermektedir” diye konustu.

Dezavantajli durumda bulunan insanlarin zaman zaman bazi engellerle karsilasabildiklerini kaydeden Prof. Dr. Karabulut, dezavantajli grupta olmayip da düsünce yapisindaki engelleri asamayan insanlarin gerçek engelliler oldugunu söyledi.



Bu konuda toplum olarak bilinçli bir sekilde hareket etmenin daha iyi olacagina inandigini kaydeden Prof. Dr. Karabulut, bunun için dezavantajli kisilere destek olma davranisinin bir haftayla sinirli olmayip tüm yila yayilmasi gerektigini belirtti.

Tüm dezavantajli bireylerin Engelliler Haftasini kutlayan Prof. Dr. Karabulut, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bayraktar’a, Doç. Dr. Karatas’a ve SKS Daire Baskani Mehmet Fatih Karaoglan’a dezavantajli ögrencilere özverili bir sekilde vermis oldugu destekten dolayi tesekkür etti.

Senlikler, ögrencilerin gösteri sunumu ve Prof. Dr. Karabulut’un ögrencilere hediye takdim etmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA