Görüntülü Ve Sesli Elektronik Düzenekli Kiyafetle Ehliyet Sinavina Jandarma Darbesi

Aksaray’da internet, görüntü ve ses sistemli elektronik kiyafeti giydirerek sürücü adaylarini para karsiligi sinava sokan 2 kisi jandarmanin operasyonuyla suçüstü yakalandi. Kiyafetler ve sahislarin üzerine yerlestirilen elektronik cihazlar jandarmayi bile sasirtti.

Görüntülü Ve Sesli Elektronik Düzenekli Kiyafetle Ehliyet Sinavina Jandarma Darbesi
Operasyon, Aksaray’in Eskil ilçesinde bir sinav merkezine yönelik gerçeklestirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçede suç ve suçlularin önüne geçilmesi amaciyla istihbari çalismalar yapan Il Jandarma Komutanligi ve Eskil Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri; 2 sahsin ehliyet sinavina girecek sürücü adaylarina görüntü, internet ve ses sistemli özel bir kiyafet giydirerek sinava soktugu bilgisine ulasti. Bunun üzerine Eskil Cumhuriyet Savciligi koordinesinde harekete geçen Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve ilçe jandarma komutanligi ekipleri olayla ilgili genis çapli arastirma ve inceleme baslatti. Ilk olarak süphelilerin kimliklerini belirleyen jandarma ekipleri, ilçede yasayan R.A. ve S.E. isimli sahislari takibe aldi. Yaklasik 1 ay süren teknik ve fiziksel takibin ardindan yeterli delile ulasan jandarma ekipleri, süphelilerin ehliyet sinavina girecek M.E. isimli sahsa özel kiyafet giydirerek sinava gönderecegi bilgisi üzerine operasyon için dügmeye basti. R.A. ve S.E. isimli sahislarin sinavin yapilacagi merkeze yakin bir yerde araç içerisinde bekleme yapmasini takip eden jandarma ekipleri, M.E. isimli sürücü adayinin da merkeze gelerek sinava girmek istedigi anda operasyonu gerçeklestirdi. Üzerinde ses, internet ve görüntü düzenekli kiyafet bulunan ve sinava girmeye çalisan M.E. ile para karsiliginda bu düzenekleri sürücü adaylarina giydirerek sinavi kopyayla geçmelerini saglayan R.A. ve S.E. suçüstü yakalandi. Sinava giren M.E. isimli sahsin üzerinde yapilan kontrolde, giymis oldugu kazagin gögüs kisminda disaridan görünmeyecek sekilde bir adet mini kamera, iç kismina özel olarak gizlenmis bir adet ses aktarim düzenegi, iç çamasirinin içerisine özel tasarlanmis bölümde bir adet görüntü aktarim ve bir adet kablosuz internet (wi-fi) cihazi ile kulagina özel olarak yerlestirilen kulak içi kulaklik ele geçirildi. R.A. ve S.E. isimli sahislarin üzerinde ve içerisinde bulunduklari araçta yapilan aramalarda ise; 3 adet mobil wi-fi, 3 adet cep telefonu, 9 adet mini gizli kamera, 8 adet kulak içi mini kulaklik, 23 adet mini lityum pil, 4 adet mobil ses aktarim cihazi, 2 adet mobil kamera görüntü aktarim cihazi, 3 adet sinava girecek sahislara giydirmek için üzerine özel düzenek yerlestirilmis kazak, 3 adet, sinava girecek sahislara giydirmek için üzerine özel düzenek yerlestirilmis iç çamasiri (atlet), 3 adet, sinava girecek sahislara giydirmek için üzerine özel düzenek yerlestirilmis iç çamasiri (boxer), 2 adet tasinabilir güç kaynagi ve 1 adet telefon bataryasi ile sarj aleti ele geçirildi.

Gözaltina alinan sürücü adayi ve diger 2 süpheli sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürülürken olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Kaynak: İHA