CHP Genel Baskani Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi'nin 100'Üncü Yil Kutlama Programi'na Katildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi’nin 100’üncü Yil Kutlama Programi’na katildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin 100’üncü Yil Kutlama Programi’nda konusan Özel, gazetenin kurucusundan bugün yeni göreve baslamis muhabirine kadar bütün gazete paydaslarina CHP adina saygi ve sevgi sunduklarini ifade ederek, “Bugünlerde bütün Cumhuriyet ailesi ülkede milli egitimle ilgili, laik ve çagdas egitimle ilgili ve Milli Egitim Bakanligi’nin yaptigi birtakim protokollerle laikligi yok sayan, çagdasligi dislayan, tersine karsi devrim yapilariyla, protokollerle evlatlarimizin egitim suretiyle geleceklerini ipotek altina almaya çalisan bir takim çabalari rahatsizlikla takip ediyorlar. Bunlardan bir tanesi içinde bulundugumuz müfredat tartismalari. Yine daha önce rahmetli Bülent Ecevit’in hayata geçirdigi, ilk imzasinin sahibi oldugu, kanun tasarisinin sahibi oldugu, TBMM’nin kanunlastirdigi, Ahmet Necdet Sezer’in onaylayarak, artik kamudaki ise alimlarin tamamen liyakat esasina göre olmasinin teminati olan KPSS sistemi yerine oraya mülakat dayatanlarin, partizanlik dayatanlarin, liyakate degil sadakate önem verenlerin, sübjektif kriterlerle devlete memur, ögretmen seçenlerin ülkeyi getirdigi nokta ortada” diye konustu.



"18 Mayis saat 13’te atanamayan ögretmenlerin sesini Saraçhane Meydani’nda duyuracagiz"

Mülakatin kaldirilmasina yönelik verilen sözün terk edildigini söyleyen Özel, ilan edilen atama sayisinin ve hazirlanan yeni müfredatin olusturdugu endiselerin ortada oldugunu kaydetti.

Özel, “CHP olarak 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’ndan bir gün önce tüm atanmayan ögretmenleri, tüm mülakat magdurlarini, müfredattan endise duyanlari, laik egitim isteyenleri, çagdas Cumhuriyet için çagdas egitim talep edenleri Istanbul’da saat 13.00’te Saraçhane Meydani’na bekliyoruz. Onlarin sesini duyuracagiz, onlari dinleyecegiz. Onlarin sesine ses olacagiz. Bir büyük mücadelenin atesini hep birlikte yakacagiz. Yasasin Cumhuriyet’i var eden degerler. Yasasin Cumhuriyet’in degerini savunanlar” dedi.

Kaynak: İHA