Baskan Güler Açiklamasi '5 Yilda 15 Milyar Liralik Yatirim Yaptik'

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5 yillik görev süreçlerinde 19 ilçenin 772 mahallesinde 2 bin 200 kilometre yol, bin 800 kilometreyi asan içme suyu altyapilari ve tesislerin hayata geçtigini, 15 milyar TL’lik yatirim yapildigini söyledi.

Baskan Güler Açiklamasi '5 Yilda 15 Milyar Liralik Yatirim Yaptik'
Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi, mayis ayi olagan toplantisini gerçeklestirdi. Mayis ayi toplantisini, meclisi yerinde takip etmek isteyen Fatsa Anadolu Lisesi 11. sinif ögrencisi Kerem Özyurt açti.

“Ilimize 5 yilda 15 milyar liralik yatirim yaptik”

Toplantinin basinda açiklamalarda bulunan Baskan Güler, geride kalan 5 yili degerlendirdi. Kendi kendine yeten bir Ordu insasi için çalistiklarini belirten Baskan Güler, “5 yil geçirdik, 21 arkadasimiz hariç 75 arkadasimiz yani büyük bir çogunlugu yenilendi. Emegi geçen arkadaslarimiza kiymetli faaliyetleri nedeniyle tesekkür ediyoruz. Geçtigimiz dönemde meclisimizin basarili katkilariyla çok güzel bir demokrasi örnegi verdik. Bu çalismalarin neticesinde 2 bin 200 kilometre yol, bin 800 kilometreyi asan içme suyu altyapilari ve tesisler yapilarak, 19 ilçemiz ve 772 mahallemize 15 milyar liralik hizmetlerde bulunuldu. Burasi güzel bir cografya burada hem çevreye duyarli küresel isinma ve iklim degisikligi dahil olmak üzere yeni dönemde de çalismalar yapmamiz gerekiyor. Ordumuzu yeni döneme hazirlayacagiz. Kendi kendine yeten bir il olmamiz çok önemli. Bunun alt yapisini biz sizlere hazir hale getirecegiz” diye konustu.



“Klasik belediyeciligin disina çiktik”

Havza yaklasimiyla klasik belediyecilik disina çikarak çalisma yaptiklarina dikkat çeken Baskan Güler, “Farkli bir belediyecilik anlayisiyla klasik belediyeciligin disinda daha genis bir tanimla bölgenin refahini da düsünerek havza yaklasimiyla bir belediye yaklasimini devreye sokuyoruz. Isin ekonomisi ve yasam sartlari önem arz ediyor. Ben bu konuda belediye olarak faaliyetleri iki gruba ayiriyorum. Birincisi yasam kalitesini gelistirmek, sehir hayati açisindan yasam kalitesini gelistirmek, bu belediyeciligin klasik yönü. Birde sehir ekonomisi dedigimiz kisim var. Üretimiyle istihdamiyla aç ve açikta kalmayacak olan insanlariyla sosyal haklariyla üretim ve bölüsümüyle bir kismi daha var. Sehir ekonomisi konusunu da kendimize yeni dönemde hedef edindik. 2019 yilinda havza yaklasimiyla mesela buranin bir findik havzasi oldugunu düsünerek buna el attik. Findigin makus tarihini degistirmek noktasinda önemli sonuçlar elde ettik. Ordu olarak Italya gibi bir devletin ürettigi findigin 4 katini üretiyoruz ama fiyatini biz yüzde yüz belirlemiyoruz. Buna müdahale ettik. Normal bir belediye edemez ama biz sirketlerimizi kurduk, paydaslarimizi olusturduk. Bununla ilgili büyük bir perspektif çizdik. Rekabet kuruluna basvurduk” ifadelerine yer verdi.

"Ordu için hep birlikte omuz omuza çalisacagiz”

Ordu’da yapilmasi beklenen bütün çalismalari gerek alt, gerekse üstyapidaki çalismalari bu 5 yillik sürede tamamlayacaklarini belirten Baskan Güler, Ordu için hep birlikte omuz omuza çalisacaklarini söyledi.

Konusmasinda muhalefet kelimesini hos karsilamadigini ve kullanmadiginin altini çizen Baskan Güler, açiklamasinda su sözlere yer verdi:

“Ben asla muhalefet kelimesini kullanmak istemiyorum. Hepimiz bu sehrin degerleriyiz. Bu sehri birlikte gelecege tasiyacagiz. Ordu üst kimligi bizim için 364 gün olsun kalan 1 günü ise seçim çalismalari nedeniyle askiya almis olalim. Bunu her zaman ön plana alarak çalismalari yapalim.”

“Yeni yatirimlar yapilacak”

Konusmasinda yeni yatirimlarin yapilacagini da aktaran Güler, "Yapilan çalismalari hepiniz görüyorsunuz. Ordu’da sosyal ve kültürel alanda yapilan yatirimlara ek olarak yeni yatirimlar yapilacak. Bakin Ünye’den baslayip, Gülyali’ya kadar Ordu’nun sahil seridinde bisiklet ve yaya yollari var. Her zaman dedigimiz gibi sahiller halkindir. Belde evlerde oldugu gibi kanunsuzluga ve hukuksuzluga asla izin vermedik, vermeyecegiz. Herkes buna uyacak. Uymayani da kanuna uymasi için her seyi yapacagiz” dedi.



2025-2029 stratejik plan hazirliklari basladi

Ordu’da, yeni dönemde neler yapilmasi gerektigi konusunda ilçe belediye baskanlariyla 2025-2029 yili stratejik plan hazirliklarina basladiklarini ifade eden Baskan Güler söyle konustu:

"Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik plan hazirliklari basladi.

Önümüzdeki 5 yilin stratejik plani için 19 ilçemizde siz degerli baskanlarimiz meclis üyelerimizle birlikte ülkemizin en güzel vatan parçalarindan birisi olan ilimizde neler yapmamiz gerektigini stratejik planla hazirlamamiz gerekiyor. Mahalli idareler seçimlerinden itibaren 6 ay içerisinde bu planin hazirlanmasi gerekiyor. Ilçe belediyelerinin görüslerini alarak Büyüksehir Belediyesi’nin stratejik planini hazirlayacagiz. Bunun için hedefler, yatirim programlari ve buna uygun olarak bütçeleri bize önerilmek üzere sizlere veriliyor. Buradaki temel konu neredeyiz? Nereye ulasmak istiyoruz? Gitmek istedigimiz yere nasil variriz? Bununla ilgili basarimizi nasil takip eder, nasil degerlendiririz? Sorularini olusturacagiz. Her ilçemiz bununla ilgili uygulanabilir, sürdürülebilir çalismalarini hazirlayacaklar. Planlarin hazirlanmasi bizim temel sorumlulugumuz.”
Kaynak: İHA