Kizilcaköy Sehit Idris Atalan Ortaokulu Ögrencileri 'The Little Prince' Projesi Ile Uluslararasi Is Birligi Yapti

Aydin merkez Efeler Ilçesi’ne bagli Kizilcaköy Sehit Idris Ataalan Ortaokulu, Lüleburgaz 8 Kasim Ortaokulu ile Romanya’nin Florentina kentindeki bir okulun kuruculugunu yaptigi “The Little Prince “ (Küçük Prens) isimli AB destekli e twinning projesine ortak oldu. Ögrenciler Ingilizce’yi kullanarak on-line ortamda kendilerini tanitti.

Kizilcaköy Sehit Idris Atalan Ortaokulu Ögrencileri 'The Little Prince' Projesi Ile Uluslararasi Is Birligi Yapti
Kizilcaköy ortaokulu Türkçe ögretmeni Özlem Seyhan Tütüncü rehberliginde projeye hazirlanan ögrenciler, proje çerçevesinde hem kendilerini hem de köylerini ve Aydin’i tanitma firsati bulan ögrenciler adeta kültür elçisi gibi çalisacaklar.

Kizilcaköy Sehit Idris Atalan Ortaokulu, uluslararasi bir proje olan “The Little Prince “ projesi kapsaminda tüm ortaklariyla uyum içinde sürdürdügü çalismalari kapsaminda zoom üzerinden yapilan toplantiya katildilar. Toplantida farkli illerden ve ülkelerden ögrenciler, Ingilizce olarak kendilerini tanitarak Ingilizce “Çark “ etkinligiyle çesitli sorulara yanit vererek farkli bir deneyim yasadi.

Dünya genelinde farkli dillere çevrilmis ve çok begenilen Küçük Prens Kitabi, proje kapsaminda ortaklarin kendi dillerinde okunacak. Ögrenciler kitaptaki karakterleri canlandiracaklar. Karakterlerin kostümleri geri dönüsüm malzemelerinden tasarlanacak.
Kaynak: İHA