Elpilepsi Hastasi Çocuga Almanya'dan Tekerlekli Sandalye

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde yasayan epilepsi hastasi 9 yasindaki Yemliha Ismail Çagmel’e Almanya’nin Hamburg sehrindeki yardimseverler tarafindan tekerlekli sandalye temin edildi.

Almanya’nin Hamburg sehrinde uzun yillar engelli derneginde yöneticilik ve baskanlik yapan, gazeteciligin yani sira saglik kurulusunda is yeri temsilcisi ve Türk kökenli milletvekilinin basin danismanligini yapan Ali Akdemir, Tavsanli’da yasayan 9 yasindaki Serapalpalsi Epilepsi hastasi Ismail Çagmel’e tekerlekli sandalye getirdi. Ayni zamanda Besiktasli olan Çagmel’e atki, forma ve çesitli hediyeler de verildi.

Ali Akdemir, Almanya’da bulunan Tavsanlili Osman Soycan’a, katki sunan Orhan Dilek ve sanatçi Pinar Ergin’e, bir çocugun mutlu gülüsüne katki saglamalarindan dolayi tesekkür etti. Akdemir, "Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde 9 yasindaki Serebral palsili Epilepsi tanisi konulan engelli çocugumuzun hayatini kolaylastirmak amaciyla özel engelli sandalyesini gidip bizzat kendisine teslim ettim. Bir emanet daha yerine, sahibine ulasti. Iyilige vesile olup, çocugumuzun yüzünde gülümsemeye neden olan yardimsever, paylasimci dost yüreklere tesekkür ediyorum. Iyiki sizin gibi yüregi güzel insanlar var hala bu toplumda. Hayati paylasmak için engel yok" dedi.

Akdemir, yapilacak küçük bir destegin bir engellinin tekerlekli sandalyesinin vidasi, egitime bir katki veya saglik hizmetinde igne olabilecegini belirtti.

Bu mutlu gülüslere katki saglayan duyarli herkese tesekkür etti.

Belediye çevre temizlik biriminde çalisan baba Yusuf Çagmel ise engelli bir çocuga sahip oldugunu ve kendisinin de engelli adayi oldugunu söyledi.

Birçok ilde engelliler için taksi oldugunu ve Tavsanli’da da bir engelli taksi olmasini istedigini belirtti.

Çagmel, engellilerin hastaneye gitmek için taksi tutmak zorunda kaldigini ve bunun da masrafli oldugunu vurguladi.

Anne Zahide Çagmel ise "Çocugum epilepsi hastasi ve yüzde 90 engelli durumu var. Böyle bir araca ihtiyacimiz vardi. Hepsine çok tesekkür ederim. Engelliler yalniz degildir, hayat birbirine omuz verince güzel oluyor. Sagolsunlar Almanya’dan buraya getirdiler ve emaneti teslim ettiler."

Almanya’dan gelen tekerlekli sandalyenin engelli çocuga büyük bir mutluluk yasattigi ve bu güzel olayin tüm topluma örnek olmasi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA