Çiftçiler Ve Üreticilerin Gelir Seviyesi TABIAT Ile Artirilacak

Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artiracak olan Tibbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlaniyor (TABIAT) projesinin açilis lansmani yapildi.

Çiftçiler Ve Üreticilerin Gelir Seviyesi TABIAT Ile Artirilacak
Tibbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlaniyor (TABIAT) projesinin açilis lansmani 100. Yil Kültür Merkezinde yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda konusan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kapli oldugunu belirtti.

Geriye kalan yüzde 26’lik kismin sadece 17’sinde tarim yapilabildigini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarim yapma sansina sahip degiliz. O zaman ne yapmamiz lazim? Arkadaslarimizla konustuk. Bizim biraz daha katma degeri yüksek, ticari degeri yüksek, dar alanlarda yetistirdigimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazim” dedi.



“Üreticilerimizin gelir seviyesini arttirabiliriz”

Karabük cografyasinin ve ikliminin en uygun olaninin tibbi aromatik bitkiler oldugunun altini çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarim arazisi olarak kisitli cografyada da toprakta katma degeri yüksek, tibbi aromatik bitkileri yetistirdigimiz zaman hem tipta hem kozmetikte hem gida da açikçasi kullanilan ürünlerde katma degeri düsen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttirabiliriz” diye konustu.

Tibbi aromatik bitkilerle TABIAT Karabük markasi altinda bir yolculugun beklenildigini anlatan Yavuz, “Valiligimizden, müdürlüklerimize, kaymakamliklarimiza, ticaret odalarimiza, muhtarlarimiza, ziraat odalarimiza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalastirmamiz lazim. Ayni zamanda turizm sektörüyle de iliskiler kurmamiz lazim. Yetistirecegimiz ürünlerin hasat senlikleriyle, turizm sektörün yakisir bir sekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açikça satisa koyarak turizmle birlikte de iliskilendirip tibbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diger faaliyetlere bu sehrin turizmi ile birlikte düsünmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Tarim ve Orman Müdürü Çetin Ayvalik tarafindan proje tanitim sunumu yapildi.

Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dagitimi yapmasiyla program sona erdi.
Kaynak: İHA