ABD'den Daha Fazla Silahin Israil'e Sevkiyatinin Durdurulabilecegi Sinyali

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin Israil’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatini durdurmasinin ardindan daha fazla silah sevkiyatinin durdurulabilecegi sinyalini verdi.

ABD’nin Israil’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatini durdurmasinin ardindan ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Matthew Miller açiklamalarda bulundu. Miller, ABD hükümetinin bir sevkiyati durdurmasinin ardindan Israil’e gönderilecek diger silah sevkiyatlarini da gözden geçirdigini söyledi.

Miller, "Saldirilarda bugüne kadar çok fazla Filistinlinin öldügünü görüyorsunuz. Bir süredir bu sonuçlarin kabul edilemez oldugu konusunda nettik. Bir sevkiyati durdurduk. Diger potansiyel silah sistemlerini gözden geçiriyoruz. Burada daha fazla ayrintiya girmeyecegim" dedi.



“Israil’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatini durdurduk”

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin yaptigi açiklamada, "En basindan bu yana Israil’in savas alanindaki sivilleri hesaba katmadan ve korumadan Refah’a büyük bir saldiri baslatmamasi gerektigi konusunda çok nettik. Ve yine durumu degerlendirirken, yüksek faydali yük mühimmatlarinin sevkiyatini durdurduk. Bu sevkiyatla ilgili olarak nasil ilerleyecegimize dair nihai bir karar vermedik” demisti.
Kaynak: İHA