Yunanistan Izmir Baskonsolosu Kontstas Ayvalik'ta

Yunanistan’in Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas Ayvalik Ticaret Odasi’nin konugu oldu. Yunan bürokrat, ilçede Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve Belediye Bakani Mesut Ergin’i de makamlarinda ziyaret ederek, Ege’nin iki yakasinda kültürel ve ticari iliskilerin sürdürülmesi her türlü destege hazir oldugunun mesajlarini verdi.

Yunanistan Izmir Baskonsolosu Kontstas Ayvalik'ta
Yunanistan Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas’a Ayvalik’ta ki temaslarinda esi Kostantina Konstas da eslik etti.

Ayvalik’taki önce Belediye Baskani Mesut Ergin’i makaminda ziyaret eden Alexandros Konstas, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden göreve gelen Belediye Baskani Ergin’e basarilar diledi.

Yunanistan Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas’in Ayvalik’taki ikinci duragi ise Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman’a yönelik oldu.

Ticaret Odasi Baskani Ali Uçar, Belediye Meclis Üyesi Ali Jale, Ticaret Odasi yönetim kurulu üyeleri ve turizm rehberlerinin de eslik ettigi bulusmalarda, iki yaka arasindaki ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda isbirliklerini sürmesi ve her iki halk arasinda kültürel etkinliklerle baglarin güçlenmesi adina görüs alisverisinde bulunuldu.

ATO Baskani Ali Uçar ve ATO yönetimi tarafindan agirlanan Konstas, Ayvalik Ticaret Odasi’nda ise Yunanistan’a yönelik kapida vize uygulamasi islemlerini yerinde inceledi.

ATO yöneticileriyle gerçeklesen toplantida Yunanistan Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas, Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan ile Yunanistan Basbakani Kiriakos Miçotakis arasinda varilan anlasma sonucunda Ege Denizi’ndeki 5 ada için baslatilan kapida vize uygulamasinin 10 adaya yükseltildigini hatirlatti.

Kapida Vize uygulamasiyla Türklerin, Yunan Adalari’ni gezip, görebilme imkânina kavusmasindan duydugu memnuniyeti ifade eden Yunanistan Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas, randevu sisteminde zaman zaman meydana gelen aksamalarla ilgili sorunlari ise yazilimi üstlenen firmanin çözümleyecegini vurguladi.

ATO Baskani Ali Uçar’in; Kapida Vize uygulamasi sirasinda bazi acente çalisanlarinin magduriyetler yasadigina iliskin hatirlatmasini da degerlendiren Alexandros Konstas, “Tüm bu sorunlarin çözümlenmesi için elimizden gelen her seyi yapmaya haziriz. Kapida Vize uygulamasinin daha çabuk olabilmesi içinde gerekli girisimleri yaptik. Tüm bunlarin disinda karsilasilabilecek yeni sorunlari da ortadan kaldirabilmek için de elimden geleni yapmaya hazirim” dedi.

Kaynak: İHA