Tokat'ta Ögretmenler Oyunla Matematik Becerilerini Yaristirdi

Tokat’ta matematik ögretmenleri arasinda heyecan verici bir yarisma düzenlendi. Ögretmenler özgün oyun ve etkinlikler gelistirmek için bir araya geldi. 25 projeyle katilim saglanan yarismada projeler arasindan en basarili 25’i seçilerek sergilenmeye deger bulundu.

Tokat'ta Ögretmenler Oyunla Matematik Becerilerini Yaristirdi
Tokat’ta “Matematik dersi ögretmenler arasi özgün oyun ve etkinlik gelistirme” yarismasi düzenlendi.

Yarismaya katilan 25 projede ögretmenler kiyasiya yaristi. Il Milli Egitim Müdürlügü önünde açilan standlarda, ögretmenlerin matematik ögretimini oyunlarla destekleyen 25 farkli proje sergilendi. Yapilan projelerin temel amaci ögrencilerin zihinden islemleri pratik bir sekilde yapabilmesini saglamak. Il milli egitim müdürlügü bu etkinlikle oyunla birlikte matematik becerilerini kalici hale getirerek, ögrenmeyi daha eglenceli bir deneyim haline getirmeyi hedefliyor.

“Oynayarak ögrenme, beceri temelli ögrenme açisindan çok önemlidir”

Yarisma hakkinda bilgi veren Tokat Milli Egitim Müdürü Hüseyin Kir, “Bugün buradaki sergide ise ögretmenlerimizin matematik ögretme konusunda oyun temelli materyal gelistirme yarismasina 214 basvuru oldu. Bunlardan 25 tanesi seçilerek sergilemeye deger bulundu. Burada yarisilacak. Bu yarisma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ortaya çikacak. Bu oynayarak ögrenme, beceri temelli ögrenme açisindan çok önemlidir” dedi.

Yarismaya katilan ögretmenler ise “Müdürlük olarak temel amacimiz ögretmenler arasinda materyal kullanimini, oyun ve etkinlik gelistirmelerini saglamak ve bunu siniflarda ögrencilerimize uygulamaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA