Köycegiz'de Müftülük Personeline Ilk Yardim Egitimi Verildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde ilk yardim egitimi alan Kur’an kursu ögreticileri, sertifikalarini aldilar.

Köycegiz'de Müftülük Personeline Ilk Yardim Egitimi Verildi


Köycegiz Ilçe Müftülügü ile Mugla Il Saglik Müdürlügü’nün isbirligiyle Kur’an kursu ögreticilerine yönelik ilk yardim kursu düzenledi.

Ilçe Müftülügü’nde görevli Kur’an kursu ögreticilerinin katildigi Saglik Bakanligi onayli sertifikali temel ilk yardim egitimi, günde 8 saat olmak üzere toplamda 16 saat ve 2 gün seklinde gerçeklestirildi.

Genel ilk yardim bilgileri, hasta veya yaralinin ve olay yerinin degerlendirilmesi, kanamalarda ilk yardim, yaralanmalarda ilk yardim, kirik, çikik ve burkulmalarda ilk yardim, hasta veya yarali tasima teknikleri gibi konularda Ilçe Müftülügü toplanti salonunda yapilan ilk yardim egitimi Mugla Il Saglik Müdürlügü ATT görevlileri tarafindan verildi.

Egitimlerin sonunda yazili ve uygulamali sinavlar yapilirken, sinavlarda basarili olan katilimcilar ile daire personeli ve din görevlilerine Saglik Bakanligi onayli ilk yardim karti ve sertifikasi verildi.



Sertifika törenine katilan Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Kur’an Kursu Ögreticilerine ve din görevlilerine basarilar dileyerek ilk yardim kursunun düzenlenmesinde emegi geçen Ilçe ve Il Saglik Müdürlügüne ve iki gün boyunca egitim veren Il Saglik Müdürlügü görevlilerine tesekkür edip kurs veren saglik çalisanlarina Diyanet Isleri Baskanligi Yayinlarindan olusan kitap seti hediye etti.
Kaynak: İHA