Kayalardan Çikan Su Yöreye Hayat Verirken Ziyaretçilerinde Ilgi Odagi

Giresun’un Çanakçi ilçesine bagli Deregözü köyünde kayalar arasindan çikan su, yöre halkina hayat verirken, kilometrelerce uzaktan gelen ziyaretçilerini de agirliyor.

Kayalardan Çikan Su Yöreye Hayat Verirken Ziyaretçilerinde Ilgi Odagi
Yöre halki tarafindan sifali olduguna inanilan, yapilan tahlillerde ise kaliteli oldugu için birçok su firmalari tarafindan satin alinmak istenilse de köylülerin bu durumu kabul etmedigini söyleyen Köy Muhtari Fikret Özdemir, “Bu su köyümüzdeki kayaliklarin altindaki magaradan çikip gelmektedir. Yöre halkimiz öteden beri sifali bir su olduguna inanir. Ayrica yapilan tahlillerde de kaliteli bir su oldugu tespit edilmistir. Ilçemizin birçok köyünün içme su ihtiyacini karsilayan suyumuzu bazi su firmalari siseleyip satmak için buraya bir isletme kurmak istemis ancak köyümüzün ihtiyar heyeti ve ileri gelenleri bunu kabul etmemistir. Köylülerimiz bu haliyle bu dogal yapisinin bozulmasini istemiyorlar” dedi.



Selalesi ve degirmeniyle ziyaretçilerin ilgi odagi

Magaradan çiktiktan sonra ihtiyaç fazlasinin Çanakçi Deresine döküldügü yerde görsel bir sölen olusturan selalesi de bulunan suyun özellikle yaz mevsimin ziyaretçilerinin de oldugunu anlatan Muhtar Özdemir, “Hem magaradan çikmasi hem de 20 metre kadar selale olusturmasi ziyaretçilerinde ilgisini çekiyor. Gerek Çanakçi Vadisi’nde burayi bilenler ,gerekse duyup gelenler ziyaret ediyor. Yaz aylarinda sadece fotograf çektirip gitmiyorlar ayni zamanda yanlarinda getirdikleri bidonlarla su da aliyorlar. Ayrica suyun hemen yaninda bir de 200 yillik su degirmenimiz var. Burasida ziyaretçiler için ayri bir ilgi odagi” dedi.

Kaynak: İHA