Gaziantep Sehir Hastanesi'nden Anne Ölümlerini Önleme Konulu Dev Sempozyum

Gaziantep Sehir Hastanesi tarafindan Anne Ölümlerini Önleme konulu sempozyum düzenlendi.

Gaziantep Sehir Hastanesi'nden Anne Ölümlerini Önleme Konulu Dev Sempozyum
Yogun katilimin oldugu sempozyum, Gaziantep Sehir Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Klinigi Egitim ve Idari Sorumlusu Doç. Dr. Selcan Sinaci önderliginde, Ankara Bilkent Sehir Hastanesi Perinatoloji Klinigi Egitim ve Idari sorumlusu Prof. Dr. Dilek Sahin ve Perinatoloji ve Riskli Gebelikler Derneginin destegiyle Gaziantep Sehir Hastanesi konferans salonunda gerçeklestirildi.

Bir dakikalik saygi durusu ve istiklal marsi okunmasinin ardindan toplantinin açilis konusmasini yapan Gaziantep Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, “Gaziantep Sehir Hastanesi Kadin Dogum ve Perinatoloji Klinikleri olarak riskli gebeliklerin yogun bir sekilde yönetildigi bir merkez olmanin yaninda asistan egitimleri de vermekteyiz. Bölgemiz için önemli olan bilimsel bir toplantiya ev sahipligi yapmaktan ötürü çok mutluyuz. Tüm katilimcilara tesekkür ederim” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan toplanti da anne ölümlerinin azaltilmasina yönelik sunumlara geçildi.

Dünyada ve Türkiye’ de anne ölümlerinin en sik sebeplerinden birinin de hipertansiyon oldugunun altini çizen Gaziantep Sehir Hastanesi Riskli Gebelik Uzmani Doç. Dr. Selcan Sinaci ‘Gebeligin hipertansif hastaliklari hem anne hem bebek için ölümcül sonuçlar dogurabilir. Bu nedenle hipertansiyonu olan bir gebe mutlaka yakin takip edilmeli ve riskli gebelik uzmanlari tarafindan degerlendirmelidir’ dedi.

Sempozyumda, anne ölümlerinin en çok sebebi olan kanama durumunda yapilmasi gereken medikal ve cerrahi yöntemler detayli bir sekilde ele alindi. Asistan hekimlere pratik uygulama ile gösterildi.

Yurdun dört bir yanindan gelen kiymetli hocalar tarafindan verilen egitimler kadin dogum uzmanlari ve asistanlar tarafindan ilgi ile karsilandi ve çevre illerden de yogun katilim gerçeklesti.
Kaynak: İHA