Canik, Asya Ülkelerine Güç Katacak Çözümlerini Malezya'da Sergiliyor

Dünyanin önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, Malezya’nin baskenti Kuala Lumpur’da düzenlenen DSA (Defence Services Asia) ve NATSEC (National Security for Asia) fuarlarinda Güneydogu Asya ve Asya-Pasifik bölgesinin ihtiyaçlarina yönelik ileri teknolojiye sahip çözümlerini sergiliyor. Asya bölgesi ile olan baglarini güçlendirmeyi hedefleyen CANiK, bu fuarlarda önemli görüsmeler gerçeklestirerek yeni ihracatlara kapi araliyor.

Canik, Asya Ülkelerine Güç Katacak Çözümlerini Malezya'da Sergiliyor
Samsun Yurt Savunma’nin (SYS) lokomotif markasi CANiK, 6-9 Mayis tarihleri arasinda Malezya’nin baskenti Kuala Lumpur’da düzenlenen DSA ve NATSEC 2024’te modern ordularin ihtiyaçlarina yönelik gelistirdigi çözümlerini begeniye sunuyor. Bugüne kadar 4 kitadan birçok ülkeye gerçeklestirdigi ihracatla bir dünya markasi olan CANiK, 60 ülkeden binlerce sirket ve 45 ülkeden 400’ün üzerinde delegasyonun katildigi DSA ve NATSEC 2024’e katilimiyla bölgedeki is birliklerini artirmayi hedefliyor.

Uzman kadrosu ile DSA ve NATSEC 2024’te yerini alan CANiK; bölge ülkelerinin önemli bir ihtiyacini karsilamaya yönelik olarak CANiK M2 QCB, CANiK M2F ve CANiK M3’ün yer aldigi agir makineli tüfek ailesini katilimcilara tanitiyor. SYS sirketlerinden biri olan AEI Systems tarafindan üretilen ve dünyada sadece 3 sirket tarafindan üretilen 30x113mm top da yine grup sirketlerinden olan UNIROBOTICS’in uzaktan komutali silah sistemi (UKSS) üzerinde fuar katilimcilarinin begenisine sunuyor.

Ayrica SYS Grup sirketlerinden biri olan UNIROBOTICS’in gelistirdigi UKSS’leri TRAKON ve TRAKON LITE’in yani sira, CANiK’in dünya çapinda simdiden ün yapmis yeni tabancasi TTI Combat ve SFx RIVAL-s de fuar katilimcilarina sergilenen ürünler arasinda yer aliyor.

CANiK, Asya ülkeleri ile yeni is birliklerine imza atmayi hedefliyor

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, DSA ve NATSEC 2024’e katilimlariyla ilgili yaptigi açiklamada, “Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve kültürel olarak önemli müttefiklerinin bulundugu Güneydogu Asya ve Asya-Pasifik bölgesi bizim için de büyük önem tasiyor. Malezya’da düzenlenen DSA ve NATSEC 2024’e katilimimizla tüm bölge ülkeleri ile olan baglarimizi güçlendirmeyi ve yeni is birliklerine imza atmayi hedefliyoruz. Bu ülkelerin birçok ihtiyacini karsilayacak genis ürün yelpazemizle katildigimiz DSA ve NATSEC’te yaptigimiz görüsmelerin de yakin zamanda meyvelerini vermeye baslayacagina inaniyoruz” dedi.

2022 yilinda CANiK’in de içinde bulundugu SYS Grup sirketlerinin bünyesine kattigi köklü Ingiliz sirketi AEI Systems ile Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore gibi Asya’nin gelismis ülkelerinin pazarlarina da açilmayi hedeflediklerini söyleyen Aral, Malezya’daki DSA ve NATSEC 2024’ün bunun için önemli bir firsat oldugunu aktardi. Aral, “Bugün bölgenin en büyük ittifaklarindan biri olan ABD, Birlesik Krallik ve Avustralya’nin olusturdugu AUKUS’un genisleme hedefleri gündemde yer aliyor. Bölgedeki gerilimlere karsi ciddi savunma yatirimlari yapan bölge ülkeleriyle olan is birliklerimizi gelistirerek bu pazardan ciddi bir pay almayi hedefliyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde Avustralya’daki bir fuarda da yer alarak hedeflerimizi gerçeklestirme yönünde önemli adimlar atacagiz” diye de ekledi.
Kaynak: İHA