Bakan Yerlikaya Açiklamasi ''MAHZEN-38' Operasyonlarinda 10 Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul’da düzenlenen ’MAHZEN-38’ operasyonlarinda organize suç örgütü üyesi 10 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya, Istanbul’un Kagithane, Esenler ve Basaksehir ilçelerinde düzenlenen ’MAHZEN-38’ operasyonlarinda; kasten öldürme, kasten öldürmeye tesebbüs, kasten yaralama, genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi, mala zarar verme, is yeri baskini, 6136 sayili kanuna muhalefet ve tehdit suçlarina karistigi tespit edilen organize suç örgütü üyesi 10 süphelinin yakalandigini kaydetti.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada su bilgileri verdi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkimizin huzurunu kaçiranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtirmayacagiz. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edecegiz. Sokaklarda size yer yok. Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi koordinesinde; Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce gerçeklestirilen operasyonlarda yakalanan süphelilerin; Kagithane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli sahsa yönelik silahla öldürme eylemini ve C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli sahislara yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçeklestirdikleri, Esenler ilçesinde 29.04.2024 tarihinde is yeri baskini ve 01.05.2024 tarihinde ikamet kursunlanmasi eylemlerini gerçeklestirdikleri ve Basaksehir ilçesinde 01.05.2024 tarihinde is yeri baskini eylemini yaptiklari tespit edildi."

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu 5 adet ruhsatsiz tabanca ile çok sayida uyusturucu hap ve fisege el konuldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA