Osmaniye'de Saganak Tarim Arazilerine Zarar Verdi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde geçtigimiz günlerde etkili olan asiri yagis ve rüzgar, tarim arazilerinde ekili olan ürünlere zarar verdi.

Osmaniye'de Saganak Tarim Arazilerine Zarar Verdi
Osmaniye’de 3 gündür araliklarla devam eden saganak hayati olumsuz etkiledi. Dün yasanan yagislarin ve rüzgarin ardindan Düziçi ilçesinde bulanan bugday ve arpa ekili alan zarar gördü. Ziraat odasinin ve Ilçe Tarim Müdürlügüne bagli ekipler sahada hasar tespit çalismasi yapmaya basladi.

Bazi çiftçilerin TARSIM sigortasi olmasi, sigorta eksperlerinin zarari tespit etmesi sonucunda umut isigi olustururken, sigortasi olmayan çiftçilerin ise Ilçe Tarim Müdürlügüne bagli ekiplerin Tarim ve Orman Bakanligi’na sundugu raporlar dogrultusunda buradan gelen cevabi bekleyecek.

Osmaniye’nin deprem bölgesinde oldugunu TARSIM’i olmayan vatandaslara devletimizin sahip çikmasini istedigini söyleyen çiftçi Bilal Mülayim, "Son bir haftadir yogun yagislar ve rüzgarla birlikte bugday, arpa ve tahil ürünlerimiz zarar gördü magduriyetimiz bulunmaktadir. Bazi bölgelerimizde çogunlukla ekinlerimiz yatmistir 15 gün sonra hasat yapacaktik ama ürünlerimiz zarar gördü. Ilçe tarim müdürlügünden yetkileri çagirdik tarlalarimizi gezdiler inceleme yaptilar. TARSIM sigortasi olmayan çiftçilerimize Ilçe tarim Müdürlügü ekipleri rapor tutup dosya hazirlayarak bunlari sunacaklarini ellerinden gelen yardimi yapacaklarini söyledi.

Bölgemiz diger iller gibi deprem bölgesi oldugundan dolayi TARSIM’i olmayan çiftçilerimize devletimizin kucak açmasini elimizden tutmasini bekliyoruz" dedi.

Ürünlerinin bu sene çok verimli oldugunu ama yagmur sonrasi zarar gördügünü söyleyen çiftçi Mehmet Islek, "Hasat yapacaktik bugdaylarimiz yagmur nedeniyle yatti zarar gördü. Zararimiz büyük bugday kalmadi gibi bir sey yarisi zarar gördü. Bugdaylarimiz çok güzeldi basagi da çok büyük ve verimliydi ama zarar gördü" dedi.

Kaynak: İHA