Karabük'te Ögrenciler Filistin Için Yürüdü

AK Parti Gençlik Kollari Üniversiteler Teskilati (ÜNIAK), Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nin çesitli üniversitelerinde Filistin için yapilan protestolara destek vermek amaciyla Karabük Üniversitesinde (KBÜ) yürüyüs gerçeklestirdi.

Karabük'te Ögrenciler Filistin Için Yürüdü
KBÜ Islami Bilimler Fakültesi önünden baslayan yürüyüste ögrenciler, tekbir getirerek "Katil Israil" slogani atti. Ögrenciler ellerinde “Su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “Dünyanin gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, “Her yer Filistin her yer Gazze”, “Çocuklardan ve adaletten tarafiz” yazili pankartlarla Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü. Burada grup adina açiklama yapan Resat Aliyev, bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kitlik ve ölümle sinayan Israil yayilmaciliginin, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akisi içerisinde insanligin utanç tablosu olarak degerlendirilecegi bir soykirim halini aldigini belirtti.

209 gündür çocuk, kadin, erkek, yasli, genç ve engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi, binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucunda enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasandigini ifade eden Aliyev, "Insanligin yasadigi acilari, cani yananin rengini, dini ve diline göre tasnif etmeyi, kinamayi ve lanetlemeyi kendisine paye bilen, iki yüzlü egemen güçler ile uluslararasi örgütler ise, vahseti yasatan Israil olunca bir kez daha sessiz kalmayi, katledilen bebeklerin görüntülerine karsi gözlerini kapatmayi masum kadinlarin feryatlarina karsi kulaklarini tikamayi tercih etmistir. Egemen güçlere ve uluslararasi örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde uluslararasi platformlara tasinan Israil barbarligi dünyanin çesitli yerlerinde yasanan dinleri, irklari, renkleri ve dilleri birbirine farkli olan ancak vicdani, Gazze’deki çocuklar ve kadinlar için atan yürekleri insanlar tarafindan protesto edilmeye baslamistir. Özellikle geçtigimiz hafta ABD’nin New York kentinde Kolombiya Üniversitesinde ve akademisyenlerin katilimiyla baslayan Israil aleyhine gösteriler, dünya genelinde onurlu durusun, baskaldirisin dilini ateslemistir" dedi.

ABD genelindeki onlarca üniversiteye yayinlan ve bu asil durusun dersleri iptal edilmek, disiplin sorusturmasi açilmak pahasina sürdürmelerinden dolayi kendilerine yürekten tesekkür ettiklerini aktaran Aliyev, eylemlere, boykot çagrilarina ve yardim faaliyetlerine ara vermeksizin devam edeceklerini kaybetti.
Kaynak: İHA