Ispanya Üniversiteleri Ile GIBTÜ Arasinda Ikili Isbirligi Protokolleri Imzalandi

Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Ispanya Üniversiteleri ile Erasmus Ikili Isbirligi Anlasmalari ve Üniversiteler Arasi Isbirligi Protokolleri (MOU) Imzaladi. Yapilan anlasmalar ögrenci ve akademisyen degisimlerini destekleyerek kültürel alisverisi ve akademik isbirligini güçlendirmeyi amaçliyor.

Ispanya Üniversiteleri Ile GIBTÜ Arasinda Ikili Isbirligi Protokolleri Imzalandi
Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararasi bir marka olma hedefi kapsaminda isbirliklerini güçlendirerek yeni adimlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Ispanya’nin önde gelen üniversitelerinden Granada, Sevilla ve Cordoba Üniversiteleri ile Erasmus Ikili Isbirligi Anlasmalari ve Üniversiteler Arasi Isbirligi Protokolleri (MOU) imzalandi.

Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni temsilen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Feridun Bilgin, Prof. Dr. Metin Bedir ve Uluslararasi Iliskiler ve Erasmus Koordinatörü Ögr. Gör. Kübra Çinar, Granada Üniversitesi, Sevilla Universitesi ve Cordoba Üniversiteleri ile yakin temasta bulunarak akademik isbirligi anlasmalarina imza attilar.

Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Feridun Bilgin ve Prof. Dr. Metin Bedir, bu anlasmalarin, GIBTÜ’nün uluslararasi alanda prestijini artirarak akademik mükemmeliyeti tesvik etmesinin yani sira ögrencilere ve ögretim üyelerine uluslararasi ögrenme ve ögretme deneyimleri sunma potansiyeline sahip oldugunu vurguladi. Ayrica, bu isbirligi anlasmalarinin, disiplinler arasi isbirligi ve bilimsel arastirma alanlarinda ortakliklarin gelistirilmesine yönelik bir zemin olusturacagini belirttiler.

Ispanya’nin en büyük 2. devlet üniversitesi olan ve 15. yüzyilda kurulan Sevilla Üniversitesi, Endülüs Islam döneminin önemli egitim kurumlarindan biridir. Ayni sekilde, 16. yüzyila dayanan köklü tarihiyle Ispanya’nin en eski ve en saygin egitim kurumlarindan biri olan ve Avrupa’nin en büyük kampüslerinden birine sahip olan Granada Üniversitesi ile Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan tarihi Cordoba sehrinde bulunan, Endülüs Islam döneminde bilim, felsefe ve tip alanlarinda önemli bir merkez olan Cordoba Üniversitesi ile Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasinda imzalanan Erasmus Ikili Isbirligi Anlasmalari ve Üniversiteler Arasi Isbirligi Protokolleri sayesinde bilimsel ve kültürel alisverisin desteklenmesi hedeflenerek, yapilan bu uluslararasi anlasmalar üniversiteler arasindaki isbirliklerinin önemli bir adimini temsil etmektedir.

Imzalanan Erasmus Ikili Isbirligi Anlasmalari ve Üniversiteler Arasi Isbirligi Protokolleri (MOU) ile Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararasi alanda isbirligi agini genisleterek ögrencilerine ve akademik personeline daha zengin bir egitim ve arastirma ortami sunmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA