Gölbasi Belediye Baskani Odabasi, Gelecegin Bilim Insanlarinin Heyecanina Ortak Oldu

Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dr. Serafettin Tombuloglu Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan ‘TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’ni ziyaret etti.

Gölbasi Belediye Baskani Odabasi, Gelecegin Bilim Insanlarinin Heyecanina Ortak Oldu
Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dr. Serafettin Tombuloglu Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan gelecege isik tutacak projelerin sergilendigi TÜBITAK 4006 Bilim Fuari açildi. Fuarlari ziyaret eden Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi, projeleri okul müdürleri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler birlikte gezdi. Fuar alaninda tüm stantlardaki projeleri inceleyen Baskan Odabasi, ögrencilerin bilimsel meraklari sonucu ortaya koyduklari projeler hakkinda okul müdürleri ve ögrencilerden bilgi aldi.

Teknoloji, çevre dostu sistemler, saglik alaninda basta olmak üzere genis yelpazede projelerin yer aldigi fuarlar heyecan uyandirdi. Ögrenciler tarafindan hazirlanan dikkat çeken projeler ilgi odagi oldu. Baskan Odabasi ögrencileri ortaya çikardiklari projelerden dolayi tebrik ederken, basarilarin devami diledi.

“Gelecegin bilim insanlarina her zaman destek olmaya haziriz”

Ögrencilerin haftalarca emek verdigi projeleri görmekten mutluluk duydugunu dile getiren Odabasi, “Gelecegimiz olan çaliskan ve zeki ögrencilerin bilim fuari için merak edip, üzerinde uzun süre çalistiklari ve ortaya çikardiklari birbirinden önemli projeleri gördük. Gördüklerimiz bize gelecegimizin ne kadar aydinlik oldugunu bir kez daha hatirlatti. Birçok alanda yeni ve bakis açisini degistiren projelere imza atan ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Biz bilimin ve egitimin tüm imkânlarimizla yanindayiz. Gelecegin bilim insanlarina her zaman destek olmaya da haziriz. Umarim burada gerçeklestirilen fuar tüm ögrencilerimizde ve emegi geçen tüm ögretmenlerimize güzel hatiralar birakir. Ögrencilerimizin bilim aski hiç bitmez” diye konustu.

Kaynak: İHA