Eldiveni Takan Baskan Ve Kaymakam Kenti Temizlemek Için Sahaya Indi

Hatay’in Iskenderun ilçesinde baslatilan temizlik kampanyasi çerçevesinde kentin sokaklarindaki izmaritler basta olmak üzere çöpler, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Baskani Mehmet Dönmez’in katilimi ile toplandi.

Eldiveni Takan Baskan Ve Kaymakam Kenti Temizlemek Için Sahaya Indi
Iskenderun Kaymakamligi ve Iskenderun Belediyesi’nin ortaklasa düzenledigi “Çevremizi Temiz Tutalim, Iskenderun’umuza Sahip Çikalim” kampanyasi çevresinde kentte temizlik seferberligi baslatildi. Kampanyaya Iskenderun Kaymakami Murat Sefa Demiryürek, Iskenderun Belediye Baskani Mehmet Dönmez, ilçe protokolü, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Kentin sokaklarinda Kaymakam Demiryürek, Baskan Dönmez ve vatandaslar tek tek izmarit topladi.

Temizligin en basta kirletmemekten geçtigini dile getiren Kaymakam Demiryürek, “Caddelerimizin, sokaklarimizin temiz kalmasi, sadece temizlik isçilerinin görevi degil. Hepimizin görevi, tüm vatandaslarin görevi ve tüm Iskenderunlularin görevi. Bunun en iyi yolu kirletmemekten geçiyor. Deprem süreci hepimizi çok zorladi. Hepimizi çok zorlayan bir süreç ama normallesme yolunda bu tür duyarliliklari hepimizin paylasmasi, kurumsal olarak tavrimizi ortaya koymamiz ve bu amaçla mücadele etmemiz gerekiyor. Sayin belediye baskanimizla, ekipleriyle, bütün kurumlarimizla ve en önemlisi bu kenti gelecekte teslim edecegimiz, emanet birakacagimiz çocuklarimizla bu duyarliligi tüm Iskenderunlu, tüm çevreyle paylasmak adina bugün beyaz eldivenlerimizle sokaktayiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Dönmez ise, belediye olarak temizlik çalismalarini araliksiz yürüttüklerini belirterek, “Deprem yasadik, acilar yasadik. Bu acilarla beraber insanlarin bazi seyleri kaniksadigini gördük; etrafin daginik olmasini, etrafinin kirli olmasini. Bu kaniksamanin önüne geçebilmek için biz temizlemeye çalisiyoruz. Var gücümüzle belediye ekiplerimiz, temizlik sirketimiz çalismalarini devam ettiriyor ama asil olan kirletmemek, asil olan insanlarin sehri temiz tutmasini saglamak. Bu amaçla bir kampanya baslattik. Kampanyaya hep birlikte destek veriyoruz. Bu kampanya bir defalik olmayacak, en önemlisi bunu birer hafta arayla sürekli hale getirecegiz" seklinde konustu.

120 okul, sivil toplum kuruluslari, ögrenciler ve vatandaslar, temizlik çalismalarina katkida bulundular.
Kaynak: İHA