Çevreci Kagitlara Yazilan Dilekler Akdeniz'le Bulustu

Orta Asya’dan Balkanlara insanligin en renkli geleneklerinden Hidirellez sabahinda Antalyalilar, Muratpasa Belediyesi’nin düzenlendigi etkinlikle, tarihi Kaleiçi Yat Limani’ndan teknelerle denize açildi ve dileklerini Akdeniz’in masmavi sularina birakti.

Çevreci Kagitlara Yazilan Dilekler Akdeniz'le Bulustu
Muratpasa Belediyesi’nin geleneksel Hidirellez etkinligine bu yil 600 kent sakini katildi.

Antalyalilar, belediyenin dagittigi suda eriyen kagitlara yazdiklari dileklerini yanlarina alarak teknelere binmek için gün dogmadan tarihi yat limanina geldi. Baskan Uysal’in esi Ümran Uysal’la katildigi etkinlikte saat 05.30’da tekneler Akdeniz’e açildi.

Günesin yüzünü göstermesiyle birlikte dilekler Akdeniz’e birakilirken Baskan Uysal, sunlari söyledi:

“Bütün dogu cografyasinda, bütün Asya’da Hidirellez baharin uyanisi, hayatin devri daimini simgeler. Biz bunu geleneksel hale getirdik. Suda eriyen kagitlarimiza dileklerimizi yazdik, denize biraktik. Tabii en genel anlamda ülkemiz için sehrimiz için saglik, huzur, mutluluk, baris diliyoruz.”

Emekli hemsire Hülya Sari, her yil arkadaslariyla birlikte katilmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Sari dileklerin yazilmasi için dagitilan çevre dostu suda eriyen kagitlar için de duyarliligindan dolayi belediyeye ayrica tesekkür etti.

Baskan Uysal Hidirellez etkinliginin ardindan 6 Mayis 1972’de idam edilen Deniz Gezmis, Hüseyin Inan ve Yusuf Aslan’in anisina yapilan Üç Fidan Parki’ni da ziyaret etti.
Kaynak: İHA