Aksaray'da Mandira Çöktü Açiklamasi 750 Küçükbas Hayvan Göçük Altinda Kaldi

Aksaray’da siddetli yagis nedeniyle mandira çöktü. 750 küçükbas hayvanin göçük altinda kaldigi mandira enkazinda kurtarma çalismasi baslatildi.

Aksaray'da Mandira Çöktü Açiklamasi 750 Küçükbas Hayvan Göçük Altinda Kaldi
Aksaray’da 3 gündür araliklarla devam eden siddetli yagis birçok olumsuzluklari da beraberinde getirirken, sel ve su baskinlarinin ardindan bugün de içerisinde 750 küçükbas hayvanin bulundugu bir mandira çöktü. Aksaray’in merkeze bagli Yesilova beldesinde yasanan göçük nedeniyle vatandaslarin 112 Acil Çagri Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine Il Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine intikal eden ekipler is makinelerinin de destegiyle kurtarma çalismasi baslatti.

Mandira enkazinda kurtarma çalismalari halen devam ederken Il Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yesilova beldemizde asiri yagislar sonucu bir ahirin çöktügü ihbari üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Su anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayisinin 750 oldugu söyleniyor. Kurtarma çalismalari devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayi belli olacak” dedi.

Yesilova Köseli Mahalle Muhtari Kemal Ilgün ise “Bölgede 3 gündür yagis devam etmekte. Bizim burada mandiramizin çökmesinden dolayi 750’ye yakin küçükbas hayvanimiz göçük altinda kaldi. Agil altinda kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdigini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayiminda çikacak. Allah izin verirse burayi kurtarmaya çalisiyoruz. Yagislardan dolayi mandira çöktü” diye konustu.

Kaynak: İHA