631. Geyikkosan Hidirellez Senlikleri Ve Yagli Pehlivan Güresleri Nefes Kesti

SAMSUN – Bu yil 631.’si düzenlenen Geyikkosan Hidirellez Senlikleri ve Yagli Pehlivan Güresleri büyük begeni topladi.

631. Geyikkosan Hidirellez Senlikleri Ve Yagli Pehlivan Güresleri Nefes Kesti
Alaçam Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Geyikkosan Hidirellez Senlikleri ve Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanligi finalde Bekir Eryücel’i yenen Yildiray Pala kazandi. Güreslerde 600 güresçinin mücadelesi nefes kesti.

Protokol üyeleri senlik alanina mehteran esliginde çalinan marslarla girdi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan açilis konusmasi yapan Alaçam Güres Agasi Ibrahim Deniz, "Burada atalarimizdan devraldigimiz bu degerli gelenegi sürdürüyor, kültürümüzü ve tarihimize olan bagliligimizi gösteriyoruz. Hep birlikte Alaçam’imizin, Samsun’un ve Türkiye’mizin kültürel zenginliklerini yasatmaya devam edelim" dedi.

Alaçam Belediye Baskani Ramazan Özdemir ise, "Tarihi bir geçmise sahip olan etkinligimizi bu yil bütün kurum ve birimlerimizin destekleriyle artirarak daha kapsamli bir sekilde gerçeklestirmeye çalistik. Amacimiz ilçemizin süregelen gelenegini daha iyi yerlere tasimaktir. Geyikkosan güreslerinin tarihi olarak ülke çapinda önemli bir yere sahip oldugunu da vurgulamak istiyorum. Tarihi olarak Candarogullari döneminde, bundan tam 631 yil önce baslayan bir gelenegi sürdürmenin onurunu yasiyoruz” diye konustu.

Alaçam Kaymakami Fatih Kayabasi da konusmasinda birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Yapilan agalik yarismasini 2 milyon 555 bin TL ile mevcut Alaçam Güres Agasi is adami Ibrahim Deniz kazandi. Senlikte ayrica "Keskek Kazani" açilis programi düzenlendi.

Senlikte mesire alaninda seyyar tezgahlarda helvadan çereze kadar çesitli ürünler satildi.

Senlige protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurum ve kurulus temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Istanbul’da yasayan Alaçamli is adamlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA