Yagmurlu Havalarda Islanmak Istemeyen Depremzede Meriç'in Sesini Duyan Saglikçi Havva'dan Afetzede Aileye Sicak Yuva

Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altindaki vatandaslari yasatmak amaciyla görev alan saglikçi Havva Aydanur Ertugrul, yagmurlu havada bir daha islanmak istemeyen 9 yasindaki Meriç Altunay ve ailesini sicak yuvasina kavusturmayi basardi.

Yagmurlu Havalarda Islanmak Istemeyen Depremzede Meriç'in Sesini Duyan Saglikçi Havva'dan Afetzede Aileye Sicak Yuva
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmus, 25 bine yakin insan vefat etmisti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanindan kurtarma ekipleri ve saglik çalisanlari bölgeye yardima kosmustu. Antalya Il Saglik Müdürlügü’nde görevli 38 yasindaki Acil Tip Teknisyeni Havva Aydanur Ertugrul, asrin felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaslari hayata tutundurmak için mücadele etti. Saglik personeli Ertugrul, depremin yaralarini sarmak için kurucusu oldugu Ülkem Kitap Okuyor Dernegi araciligiyla afet bölgesine 21 çadir okul açti ve 7 bin 700’den fazla ögrenciye 100 binden fazla kitap ulastirdi. ATT Ertugrul, depreme Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yakalanan 9 yasindaki Meriç Altunay ve ailesinin istegi üzerine afetzede aileye yuva yapabilmek için çalisma baslatti. Dernek araciligiyla Altunay ailesine ev yaptirmayi basaran Ertugrul, 2 odasi ve 1 salonu olan evi Altunay ailesine teslim etti.

"Yeterli maddi destek sagladiginda yil sonuna kadar 12 ev yapmayi istiyoruz"

Ülkem Okuyor Dernegi olarak 2’nci evi teslim ettiklerini ifade eden Ertugrul, "Depremin 37’nci gününde çadir okul açmistik. Bugün ev yaptigimiz ögrencimiz de o çadir okula gelen ilk ögrencilerimizden biriydi. Talent ve Meriç okulu açtigimizda kosa kosa gelmisti. Bu enkazlar bir gün kalkip Hatay normale dönecek dememize neden oldular. Biz 2 aydir ev yapiyoruz. Ögrencilerimiz ve depremzede çocuklarimizin yasam kosullarini düzeltmeye dert edindik. Çadirda ve barakada yasayan ögrencilerimize ev yaparak hak ettikleri yasamlari sürmelerini istiyoruz. Bu depremden en çok çocuklar etkilendi. 15 aydir baktiklarinda enkaz görüyorlar. Çadirda yasiyorlar. Deprem üzerine oyunlar kuruyorlar. O yüzden buradaki çocuklarin daha iyi yasam kosullarindan yasamalari için emek veriyoruz. ‘Ülkem Okuyor Dernegi’ olarak ev yapmaya devam edecegiz. Haftaya 4 ve 5’inci evlerimizin temelini atacagiz. Durmadan yorulmadan Hatay’daki son çocugun yüzünü güldürene kadar güldürmeye devam edecegiz. Yeterli maddi destek sagladiginda yilsonuna kadar 12 ev yapmayi istiyoruz” dedi.



"Yeni evim için çok heyecanliyim ve çok mutluyum"

Yeni evlerine kavusan anne Esmeray Altunay, "Depremde evimiz yikildi. Çok kötü bir durumdaydik. Havva abla çocuklara mont ve ayakkabi getirmisti. Okula çagirdi. Oglum Meriç’in dogum günüydü. O esnada Havva ablayi tanidim. Esimle beraber çadirdan sulari disari atmaya çalisiyorduk. Ellerimiz, ayaklarimiz ve çocuklar berbat bir haldeydi. Çocuklar sirilsiklamdi. Çocuklarin ayaklarinda ne ayakkabi ne de çorap vardi. Yeni evim için çok heyecanliyim. Çok mutluyum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA