Uzunkavak Artik Kumlu'nun Mahallesi

Hatay’in Reyhanli ilçesine 30 kilometre uzakliktaki Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine baglanmak için sandik basina gitti. Referandumdan çikan karar ile mahalle Kumlu’ya baglandi.

Hatay’in Reyhanli ilçesine bagli olan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklikta yer alan Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine baglanmak için sandik basina gitti.

Depremzedelerin çogunlukta oldugu bu mahallede vatandaslar, resmi islerini halletmek için 30 kilometre yol kat etmelerinden dolayi, 3 kilometre uzakliktaki Kumlu ilçesine baglanmayi tercih ettiler. Hatay Valiligine yapilan basvurular sonrasi saat 09.30’da baslayan referandumda mahalle sakinleri, saat 17.30’a kadar oylarini kullandi. Toplamda 780 seçmenin bulundugu mahallede, 510 kisi sandiga giderek oy verdi.

Yapilan sayimlar sonucu, 480 “Evet” oyu ile Uzunkavak Mahallesi’nin Kumlu ilçesine baglanmasi kararlastirildi. 30 “Hayir” oyunun kullanildigi referandumun ardindan mahalle sakinlerinin istegi gerçeklesti.

Kumlu Belediye Baskani Ibrahim Paç yaptigi açiklamada, "Ilçemize baglanmak üzere ’Evet’ diyen Uzunkavak mahallemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Yeni sorumluluk alanimiza en iyi sekilde hizmet edecegimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA