Sokak Köpekleri Ilçe Sakinlerinin Hayvanlarini Telef Etti

Rize’nin Ardesen ilçesinde sokak köpekleri vatandaslarin ahirlarina girerek hayvanlarini telef ediyor.

Sokak Köpekleri Ilçe Sakinlerinin Hayvanlarini Telef Etti
Ardesen ilçesinde sokak köpekleri vatandaslarin hayvanlarini telef ediyor. Ilçeye bagli Firtina Mahallesi’nde yasayan Mustafa Kemal Yazici, ahirinda beslemek için 5 tane keçi ve 3 tane oglak aldi. Yazici, küçükbas hayvanlarini beslemeye basladiktan 2 gün sonra ahira tekrardan geldiginde sasirdi. Hayvanlarinin sokak köpekleri tarafindan ahira girip telef edildigini gören Yazici, duruma çok üzüldü. Yazici’nin bütün hayvanlari telef olurken bir tane oglagi sag kaldi. Ayni durumun yasandigi Elmalik Mahallesi’nde ise Emin Kizilhan’a ait keçiler de sokak köpekleri tarafindan telef edildi. Ilçe sakinlerinin ahir ve kümeslerinde bulunan yaklasik 15 keçi ve 150 tavuk basibos köpekler tarafindan telef edildi. Ilçe sakinleri, sokak köpekleriyle ilgili tedbirlerin alinmasini istedi.

"Büyük bir magduriyet yasadik"

Aldigi keçileri sadece 2 gün besleyebildiklerini ifade eden Mustafa Kemal Yazici, "Kendimize beslemek için keçi aldik. Ben alirken akrabalarim da almak istedi. Onlara da aldim. 5 tane keçi, 3 tane de oglak getirdim. 2 gün burada besleyebildik. Ikinci günün sonunda vahsilesen köpek, ahirin sacini sökerek içeri girdi. Bütün hayvanlarimiza saldirdi. Sadece bir oglagimiz disinda bütün hepsini bogazlayarak telef etti. Bir tanesinin kalçasini kirmisti. Oda 2 gün yasayabildi. Burada büyük bir magduriyet yasadik. Basibos köpeklerin sokaga aç bir sekilde salinmalari hem insanlar için hem de hayvanlar için tehlike arz ediyor. Tavuklarimiza, keçilerimize, buzagilara saldiriyor. Sadece bize degil komsularimizin keçilerine, buzagilarina da telef ettigini duyduk. Bu büyük bir problem" ifadelerini kullandi.

"Köpekler keçileri hep bogazlamislar"

Keçilerinin sokak köpekleri tarafindan telef edildigini belirten Emin Kizilhan, "Sabah namazina kalktim. Abdest aliyordum. Asagida hareketlilik oldugunu fark ettim. Disariya çiktim ki bir keçim disarida duruyordu. Kostum baktim ki kapi açik. Oradan içeriye baktim. Köpekler kapiyi zorlayarak içeriye girmis. Bir tane keçi kaçti. Içerideki keçiler etrafta dolaninca kapi üzerlerine kapanmis. Içeriye baktigimda bir keçinin yerde oldugunu fark ettim. Içeriye girince köpek üstüme gelmeye basladi.

Hemen kapiyi üzerine çektim. Disariya kaçtim. Iki kapiyi da açtim. Iki tane köpekle karsilastim. Korkuttum onlari, bir anda kaçmaya basladilar. Köpekler keçileri hep bogazlamislar. Yemediler ama biraktilar. Keçiler can çekisiyordu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA