Sille Kapali Otopark, Karma Yapilar Ve Meydan Düzenlemesi Projesi Yapimi Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Sille Mahallesi’ne kazandirilacak olan “Kapali Otopark, Karma Yapilar ve Meydan Düzenlemesi” projesinin yapimi devam ediyor.

Sille Kapali Otopark, Karma Yapilar Ve Meydan Düzenlemesi Projesi Yapimi Devam Ediyor
Selçuklu Belediyesi tarafindan, Sille Mahallesi’nde tarihe vefa kapsaminda bölgenin tarihi yapisini koruyarak hayata geçirilecek olan “Kapali Otopark, Karma Yapilar ve Meydan Düzenlemesi” projesinin yapim çalismalari devam ediyor. 2024 yili içerisinde tamamlanmasi planlanan proje, 35 adet konut, 24 adet ticari donati, 9 adet sosyal ve kültürel donati, 1 adet belediye hizmet binasi, 1 adet saglik tesisi, 1 adet trafo, 200 araç kapasiteli kapali otopark ve 4 bin 734 metrekare yesil alan çalismasindan olusuyor.

“Sille, Konya’nin cazibe merkezi haline geldi”

Selçuklu Belediyesi’nin binlerce yillik tarihi mirasi yeniden canlandirmak ve Sille’yi Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek için uzun yillardir genis kapsamli çalismalar yürüttügünü ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Ilçemize deger katacak yatirimlari bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Çalisma alanimiz içerisinde tarihi ve kültürel degerleriyle Sille önemli yer tutuyor. Çünkü Sille bizim gözbebegimiz ve buradaki turizmin gelismesi noktasinda hassasiyetimizi sürdürecegiz. Kapali Otopark, Karma Yapilar ve Meydan Düzenlemesi projesi ile bölgemizde bulunan tarihi ve kültürel degerlerimizi korumak ve en güzel sekilde gelecege tasimak için çalisiyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz yogun çalismalar neticesinde Sille, Konya’nin cazibe merkezi haline geldi ve gelmeye devam edecek. Sille basta olmak üzere ilçemizin her noktasinda bulunan kültürel ve tarihi mirasimizi yeniden canlandirip gelecek nesillere aktarmak adina çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA