Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdiler

Yesilay paydas kurumlarin ortakligiyla düzenlenen 11. Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu, Sivas’ta basladi.

Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdiler
2011 yilindan bu yana düzenlenen Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu, 2024 yilinda da Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ortakliginda tüm Türkiye’de oldugu gibi Sivas’ta da düzenlendi.

Iyi ve saglikli yasam bilincinin artmasina katkida bulunmak ve bagimliliklarin zararlarina karsi farkindaligi artirmak amaciyla düzenlenen Yesilay Bisiklet Turu’na her yastan bisikletsever yogun ilgi gösterdi.

Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen programda konusan Yesilay Sivas Sube Baskani Bülent Akin, Yesilay’in faaliyet noktalarina deginerek “Yesilay, alkol ile baslayan ve tüm dünyanin etkilendigi kumar ve uyusturucu bagimliligi ile ilgili çalismalarini sürdürmektedir. Bu çalismalardaki önceligi egitime ayiran Yesilay, YEDAM ile de tütün, alkol, uyusturucu madde ve kumar bagimliligini tedavi etme imkâni sunuyor. YEDAM noktalarimizda çalisan uzmanlarimiz ücretsiz olarak bu hizmetleri vermektedir” dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç ise yaptigi konusmada, “Gençlik ve Spor Bakanligimiz ve Yesilay tarafindan Türkiye’nin 81 ilinde organize edilen, es zamanli baslatilan saglikli yasam için bisiklet sürme etkinligini Sivas’ta da yapiyoruz. Insallah bugün pedallari saglik için çevirecegiz. Bagimlilikla mücadele için çevirecegiz” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan müze bahçesinde toplanan bisikletseverler pedal çevirerek Pasabahçe Mesire Alanina varmak üzere yola çikti.
Kaynak: İHA