Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde Jüri Karsisina Çikti

Melikgazi Belediyesi, Türkiye’nin milli teknolojilerini gelistirmeyi hedefleyen TEKNOFEST’e basvuru yapan proje takimlarina destek olmaya devam ediyor.

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde Jüri Karsisina Çikti
Bu yil Adana’da düzenlenecek olan Havacilik ve Uzay Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katilacak takimlardan destek talep edenler için Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 01 - 04 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen proje degerlendirme toplantisinda toplam 81 proje jüri karsisina çikti. Egitimde öncü yatirim ve hizmetleriyle adindan söz ettiren Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, AR-GE’ye ve gençlere verdikleri destekleri sürdürecegini ifade etti.

2024 yilinda Kayseri’den TEKNOFEST’e katilacak olan takimlara 2,5 milyon TL teknolojik destek saglayan Baskan Palancioglu; "Türkiye Yüzyili’na yakisir bir sene yasiyoruz. Ülke olarak IHA, SIHA ve birçok yerli ve milli gurur kaynagimiz olan üretimlerle ülkemizin gücüne güç katiyoruz. Egitimle ve destekle çocuklarimizin, gençlerimizin, yetiskinlerimizin yeteneklerini kesfetmelerini saglayarak gögsümüzü kabartacak nice yerli ve milli üretimleri ülkemize kazandiracagiz. Biz de Melikgazi Belediyesi olarak TEKNOFEST kapsaminda teknoloji üreten ve gelistiren ortaokul, lise ve üniversite ögrencilerine muazzam bir destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. TEKNOFEST’E damga vuracak projelere rekor destek sagliyoruz. 2022 yilinda 33 takima 1 milyon TL, 2023’te tam 20 projeye 1,5 milyon TL, 2024 yilinda ise rekor bir rakamla 2,5 milyon TL teknolojik destekle gençlerimizin gelecegine yatirim yapiyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak üreten gençlerimizin her zaman yanindayiz. Geçen sene TEKNOFEST’te Kayseri’den stant açan tek belediye olmayi basardik. Gençlerimiz de bu emeklerimizi karsiliksiz birakmadi ve Kayseri’ye birincilik getirdik. Insallah bu sene de güzel sonuçlara imzamizi atacagiz. TEKNOFEST için proje üreten tüm gençlerimize tesekkür ediyor; basarilar diliyorum" dedi.

Proje degerlendirme sonuçlarinin 10 Mayis Cuma günü açiklanacagini belirten Baskan Palancioglu, sonuçlarin melikgazi.bel.tr/teknofest internet adresi üzerinden duyurulacagini ifade etti.

Kaynak: İHA