Pembe Kimlikle 38 Yil Yasayan Kumral Bodur'un Hayati Film Oluyor

Giresun’da nüfus memurunun yaptigi hatadan dolayi pembe kimlik verilen ve 38 yil boyunca erkek oldugunu ispatlamaya çalisan 52 yasindaki Kumral Bodur’un hayati beyaz perdeye ilham kaynagi oldu.

Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yasar Ne Yasar Ne Yasamaz” romaninin ardindan, nüfus müdürünün hatasi nedeniyle nüfusa kadin olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yil boyunca erkek oldugunu ispatlamaya çalistigi hayat hikayesi de filme konu oluyor.

Filim yapimcilarinin kendisini aradigini anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatimin bir film senaryosuna ilham kaynagi olmus. Bununla ilgili filmin yönetmenligini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapimcisi Ulas Karadeniz beni aradilar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklastim. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazimi için detayli görüsmeler yapacagiz” dedi.



15 hakim, 19 savci degismis, kimligi degismemisti

Giresun’un Bulancak ilçesinde yasayan 52 yasindaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptigi hatadan dolayi nüfusa kadin olarak yazilmis ve pembe kimlik verilmisti. Ancak yapilan hatanin düzeltilmesi ise tam 38 yil sürmüs bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasina ragmen ne resmi evlilik yapabilmis ne de çocuklarini nüfusuna yazdirabilmisti. Çocuklarini kardeslerinin nüfusuna yazdiran Kumral Bodur, sigortali bir ise girip çalisamamis ve askerlik görevini de yapamamisti. 15 hakim, 19 savcinin degistigi hukuk mücadelesi ise tam 38 yil sürmüstü. Kumral, mahkeme sürecinde yasadigi psikoloji sorunlar nedeniyle aldigi hapis cezasini da, kadin kimligiyle, erkek cezaevine girdiginde ise yanlisligin fark edilmesi sonucu cezaevinden disari çikartilmisti.
Kaynak: İHA