'Nasil Bir Demokrasi Nasil Bir Cumhuriyet' Paneli Gerçeklestirildi

“Nasil Bir Demokrasi Nasil Bir Cumhuriyet” konulu panel, Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçeklestirildi.

'Nasil Bir Demokrasi Nasil Bir Cumhuriyet' Paneli Gerçeklestirildi
Moderatörlügünü Av. Erdal Yildirim’in üstlendigi panelde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve Izmir Milletvekili Deniz Yücel, Demokrat Parti (DP) Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Gazeteciler Sirin Payzin ile Deniz Zeyrek konusma yapti. Hinca hinç dolu salonda yapilan panelin açilisinda konusan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, 2 bin kisilik bir salonu Adana’ya kazandiracaklarini açikladi.

Baskan Zeydan Karalar, “Adana gibi kültür ve sanatin merkez olan sehre, Adana’ya yakisan kültür ve sanat merkezi kazandiracagiz. Bu dönemde bunu hayata geçirecegiz” dedi.

Konusmacilari ve katilimcilari selamlayan Baskan Zeydan Karalar sunlari söyledi: “Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri, toplumu iyiye dogru dönüstürme yolunda önemli görev üstlenmektedir. Belediye baskanlari da elbette görevlerini layikiyla yapmali, halkin kendilerine yükledigi sorumlulugu yerine getirmeli fakat ayrica ülkedeki sorunlarla ilgilenmek, yurttaslik ve aydin sorumlulugunu yerine getirmek gibi vazifesi oldugunu da unutmamali. Güncel sorunlari, konulari gündeme getirmek, halki aydinlatmak ve örgütlü bir toplum olunabilmesi yolunda üzerine düseni gerçeklestirmek de bana göre belediye baskanlarinin asli görevlerindendir.”

Daha köklü bir demokrasi ve daha çagdas bir Cumhuriyet için birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Baskan Zeydan Karalar, modern, bilimi mürsit alan egitim müfredatina ihtiyaç oldugunu ifade etti.

Konusmalarinin ardindan Baskan Zeydan Karalar’in esi Nuray Karalar, panelistlere çiçek verdi, katilimlarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA