Nakipoglu Mahallesi'ndeki Evlerin Restorasyonu Tamamlaniyor

Konya’nin merkez Karatay ilçesinin geçmisini yansitan ve ilçenin çesitli noktalarinda bulunan 100 yili askin tarihe sahip yapilar, Karatay Belediyesi’nin çalismalariyla bir bir yeniden ayaga kaldiriliyor. Söz konusu yapilarin korunup gelecege tasinmasi amaciyla Nakipoglu Mahallesi’nde devam eden restore çalismalarini yerinde inceleyen Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca; “Tarihimizi korumaya ve yasatmaya devam ediyoruz” dedi.

Nakipoglu Mahallesi'ndeki Evlerin Restorasyonu Tamamlaniyor
Konya’ya özgü mimari özellikleri yansitan; kerpiç, ahsap ve tas kullanilarak insa edilen tarihi yapilar, Karatay Belediyesi’nin yürüttügü restorasyon çalismalariyla eski günlerine yeniden döndürülüyor. Bu çerçevede Nakipoglu Mahallesi’nde 125 yillik geçmise sahip iki tarihi ev, Karatay Belediyesi ekipleri tarafindan restore ediliyor. Söz konusu yapilarin restorasyon çalismalarinda artik sona gelinirken; Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, çalismalari yerinde inceledi.

“Konya’mizin tarihi degerlerine sahip çikiyoruz”

Konya ve Karatay’in yüzlerce yillik geçmisini yansitan tarihi evleri gelecek kusaklara aktarmak için yürüttükleri restorasyon çalismalarinin basarili bir sekilde sürdügünü söyleyen Baskan Kilca, “Konya’mizin tarihi mimari özelliklerini tasiyan ve zaman içinde tahribata ugrayan evlerimizi tek tek tespit ederek önce korumaya aliyoruz. Konya’mizin tarihi degerlerine sahip çikiyoruz. Su anda tarihi bir Konya evindeyiz. Bu tür evlerimizi kamulastirarak, restore ediyoruz. Nakipoglu Mahallemizde tarihi bir evimizin restoresini tamamlamak üzereyiz. Burada eski yüklüklerimiz, aynaliklarimiz ve sahanliklarimiz var. Ahsaptan ve hepsi el emegi ürünler. Bunlari gelecek nesillerimize tasimis oluyoruz. Eski evlerimizde kerpiç ve ahsap malzemeler ve hasir tavanlardan olusan bu yapiyi gelecek kusaklara aktarmamiz önemli. Bu tür yapilara sahip çikacagiz. Evde detaylar çok etkileyici. 125 yil öncesine ait bir aynaligimiz var ve bunu koruma kurulunun da görüsünü alarak eski haline uygun restore ediyoruz. Karatay Belediyesi olarak bu tür projelerimize sahip çikarak Konya’mizin ve Karatay’imizin kadim geçmisini yüzyillar ötesine aktarmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA