Mugla'da Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdiler

Mugla’da saglikli yasam ve bagimlilikla mücadeleye dikkat çekmek amaciyla gerçeklestirilen bisiklet turunda bir araya gelen vatandaslar, saglikli yasam için pedal çevirdi.

Mugla'da Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdiler


Mugla’da her yil gerçeklestirilen Yesilay Bisiklet Turu’nun bu yil 11.’si gerçeklestirildi.

Mugla Valisi Idris Akbiyik’in startini verdigi etkinlikte, protokol üyeleri ve vatandaslar, saglikli yasam için pedal çevirdi. Yesilay’in 2011 yilindan bu yana geleneksel olarak düzenledigi bisiklet turu, bu yil da Gençlik ve Spor Bakanligi isbirligiyle gerçeklestirildi.

"Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim" sloganiyla 81 ilde es zamanli olarak düzenlenen etkinlik, Mugla’da da büyük ilgi gördü. Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Mugla Yesilay Spor Kulübü ve Yesilay Subesi’nin isbirligiyle düzenlenen etkinlik, saat 10.00’da Cumhuriyet Meydani’nda basladi.

Mugla Valisi Idris Akbiyik, etkinlige katilanlara tesekkür ederek bisiklet turunun startini verdi.

Vali Akbiyik’in yani sira, Vali Yardimcisi Murat Kahraman, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Il Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Gençlik ve Spor Il Müdürü Kazim Açikbas, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Yakup Kütük, Il Saglik Müdürü Ali Burak Mülayim, Yesilay Mugla Subesi Baskan Yardimcisi Sebahattin Çevikbas, Yesilay Mugla Spor Kulübü Baskani Ebru Uyan, Bisikletçiler Mugla Il Temsilcisi Ilker Cömert ve vatandaslar da etkinlige katildi.

Bisiklet turu, Mugla Valiligi önünden baslayip Ortaköy Mahalle kahvesi önünde sona erdi. Bu etkinlikle birlikte, saglikli yasam ve bagimlilikla mücadele konusunda farkindalik olusturulmasi amaçlandi.
Kaynak: İHA