Momtalks 8. Yilinda Istanbul'da Ebeveyn Ve Egitimcilerle Bulustu

Ebeveyn-uzman bulusma platformu MomTalks, 8. yilinda Istanbul’da ebeveyn ve egitimcilerle bulustu. Tüm gün süren ve alaninin sevilen isimlerini bir araya getiren etkinlige yediden yetmise, çocuklarla ilgilenen ve kendini gelistirmek isteyenler katildi.

Momtalks 8. Yilinda Istanbul'da Ebeveyn Ve Egitimcilerle Bulustu


Ebeveyn-uzman bulusma platformu MomTalks, 8. yilinda Istanbul’da hibrit olarak gerçeklesti. Ebeveynleri, egitimcileri bilinçlendirmeye ve güçlendirmeye odaklanan etkinlik, 4 Mayis Cumartesi günü Grand Pera’da gerçeklesti.

Ebeveynler, ebeveyn adaylari ve egitimciler bir araya geldi

Egitimci Dr. Bahar Eris ve Aile Çocuk Yazari Zeynep Isman ortakliginda gerçeklestirilen etkinlikte her yas grubundan çocugu olan ebeveynler, ebeveyn adaylari ve egitimciler için zengin içerikler sunuldu. Girisimci Yazar Gamze Cizreli ve Basari Uzmani Mümin Sekman, Ilham Verenler oturumunda “Atesle Oynamak” ve “Ragmenci Olmak” baslikli konusmalarini yaptilar.

Matematikçi ve egitim girisimcisi Burcu Haboglu Baba “Matematiksel hayat becerileri” baslikli sunumuyla matematik ögrenimi üzerine kritik bilgiler verdi. Gelecege Dokunan Anneler ev sahipliginde gerçeklesen diger oturumda ise Prof. Dr. Ismihan Çetin Artan, toplumda çok yaygin olan ancak fark edilmeyen çocuklukta duygusal ihmal konusunu anlatti. Artan, ayni zamanda toplumsal cinsiyet rollerini erken yasta kazandirmanin ve aile kültürünün önemine dikkat çeken Evde Esitlik Var projesinden bahsetti.

Ögleden sonra ise Klinik psikolog Damla Til, Bosanma ve Ebeveynlik, Klinik psikolog Sule Önce “Kendini Dogurmak” konularinda konustu.

Günün son oturumunda Egitimci Prof. Dr. Soner Yildirim, "Her Çocuk Ögrenir Ama Nasil?" baslikli konusmasini yapti. Tüm oturumlarin sonunda soru cevap bölümleri yapildi.

“MomTalks bilgi küratörlügü hizmetiyle ayrisiyor”

MomTalks’un fikir annesi Dr. Bahar Eris, “Bilgiye erisimin çok kolay hale geldigi bu çagda, bilgi kirliligi de ciddi bir sorun. Ebeveynlerin kafasi çok karisik. Özellikle çocuk yetistirme gibi hassas bir alanda, dogru kisilerden kaliteli bilgiye ulasabilmek büyük önem tasiyor. MomTalks 8 yildir alanin en degerli uzmanlarini ebeveynler ve egitimcilerle bulusturarak kaliteli içerik küratörlügü hizmeti sunuyor. Gelecegin aileden basladigini düsünürsek, anne baba egitiminin bir memleket meselesi oldugunu görebiliriz. Sorumlulugumuzun ne kadar büyük oldugunun bilincindeyiz ve etkinligimizi her yil daha çok sayida aileye ve egitimciye ulastirmayi hedefliyoruz” dedi.



“Mutlu çocuklar mutlu aile ortaminda yeserir”

MomTalks’un ortagi, Aile ve Çocuk Yazari Zeynep Isman ise aile egitiminin her geçen zaman daha da kritik hale geldigini söyleyerek, “Mutlu, ahlakli, degerleri olan bireyler yetistirmek, saglikli bir toplum için olmazsa olmaz. Aile bir çocugun ilkokuludur ve pek çok deger ailede yeserir. Bu inançla, bugüne kadar binlerce ebeveyn ve egitimciye dokunduk. Etkinliklerimizi hibrit yaparak yurt içi ve yurt disindan aileler ile de bulustuk. MomTalks artik bir aile ve ülkemizin her yanina bu güzel platformu tasiyacagiz” dedi.



Gün boyu fuaye alaninda markalarin standlari katilimcilarla bulustu. Ürün tanitimlari ve çesitli atölyeler gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA