Mersin'de Belediye Ekipleri Yagis Dolayisiyla Teyakkuza Geçti

İçel Büyüksehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlügü tarafindan yapilan siddetli rüzgar ve firtina uyarisi sonrasi sehir hayatinin normal seyretmesi için alarma geçti.

Mersin'de Belediye Ekipleri Yagis Dolayisiyla Teyakkuza Geçti
Kent genelinde yasanabilecek olumsuz durumlara karsi MESKI, Itfaiye, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi bünyesindeki ekipler, gerekli uygun araç ve ekipmanla sahaya inerek olaylara aninda müdahale etti. İçel genelinde birçok noktada görev yapan ekipler, firtina ve rüzgarin etkili oldugu lokasyonlarda mazgallarin tikanmamasi için süpürge araçlari ile çevre temizligi yaparken, olasi bir agaç devrilmesi ve çatilarin uçma riskine karsilik teyakkuzda bekledi. ‘Alo 185’ veya ‘Teksin’ uygulamasi üzerinden gelen ihbarlari da degerlendiren ekipler, hava kosullarinin neden oldugu zor durumlara karsi önlem alirken, sorunlarin büyümesine de engel oldu.

“Kentte olumsuz bir durum yasanmamasi adina 7/24 teyakkuzdayiz”

Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Temizlik Sefi Danyal Güngör, Meteoroloji Müdürlügünün hafta sonu için kent genelinde yapmis oldugu uyarilari dikkate alarak harekete geçtiklerini belirtti.

Güngör, “Büyüksehir Belediyesi olarak Akdeniz, Toroslar, Yenisehir ve Mezitli bölgelerimizde 110 personelimiz ve 11 adet 8 metreküp vakumlu yol süpürme araçlarimizla olasi bir yagmur durumunda mazgallarin tikanmamasi için ana caddelerde yer alan tüm mazgallari süpürge araçlarimizla temizleyerek mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz de sahada süprüntü atiklarinin tamamini topluyor. Vatandaslarimiz, olasi bir kirlilik veya olumsuzluk gördüklerinde ’Teksin’ üzerinden bizlere ihbar birakiyor. Biz de en kisa sürede olaylara müdahale ediyoruz” dedi.

Kentte olumsuz bir durum yasanmamasi adina 7/24 teyakkuzda olduklarini ifade eden Güngör, “Vatandaslarimiz, herhangi bir olumsuz durumla karsilastiklarinda ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ uygulamasi üzerinden bize ulasmalari halinde en kisa sürede gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA