Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Saygili Açiklamasi '2 Bin 250 Ünite Kan Toplandi'

Kizilay 1. Genel Baskan Yardimcisi Ramazan Saygili, kan bagisi kampanyasi sayesinde 2 bin 250 ünite kan toplandigini belirterek, "Hastanelerde sifa bekleyen hastalarin hayatlarina dokunan tüm kan dostlarini bir kez daha tebrik ediyorum. Iyi ki varsiniz" dedi.

Saygili, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Adana Bölge Müdürlügü is birligi ve Adana Valiligi’nin destekleri ile Istasyon Meydani’nda gerçeklestirilen kan bagisina gösterilen ilgi için tüm tüm Adanalilara tesekkür etti.

Saygili, yayinladigi tesekkür mesajinda, kan vermek için adeta yarisan protokol mensuplari, sivil toplum kuruluslari ile tüm hayirsever kan dostlarinin ulvi bir görevi daha onur veren bir tablo ile tamamladigini bildirdi.

“Adanali bir kez daha kadirsinasligi gösterdi” diyen Saygili, kan bagisinin önemine vurgu yaparak, “Kis kosullari ve Ramazan aylarinda kan stoklarinin azalmasi beklenen durumlardir. Bu nedenle ülke genelinde baslattigimiz kan bagisimiza degerli halkimiz duyarsiz kalmadi" ifadelerine yer verdi.

Ramazan Saygili, 6. Kolordu Bölge Bando Komutanligi ekibinin konser verdigi, çocuklarin halk oyunlari gösterilerinde bulundugu ve adeta bir senlik havasinda geçen kan bagisina yogun ilgi gösteren basta güvenlik güçleri olmak üzere her meslek grubundan Adana halki ile gurur duyduklarini ifade etti.

Dünya genelinde üç kitada yardim faaliyetleri devam ederken, tek kaynagi insan olan kanin temini için adeta seferberlik ilan eden Kizilay’in 1. Genel Baskan Yardimcisi Saygili, açiklamasini söyle tamamladi:

"Kiymetli kan dostlarimiz Adana’da ’ candan bagliyiz’ diyerek 2.250 ünite kan bagisladi. Hastanelerde sifa bekleyen hastalarin hayatlarina dokunan tüm kan dostlarini bir kez daha tebrik ediyorum. Iyi ki varsiniz" dedi.

Kaynak: İHA