Karatas Açiklamasi 'Gazze Imtihan Olmuyor, Islam Dünyasi Imtihan Oluyor, Islam Dünyasi Imtihani Maalesef Kaybetti'

Bingöl Üniversitesi tarafindan düzenlenen panelde konusan Prof. Dr. Mustafa Karatas, “Gazze imtihan olmuyor, Islam dünyasi imtihan oluyor. Islam dünyasi imtihani maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihani kaybetti” dedi.

Karatas Açiklamasi 'Gazze Imtihan Olmuyor, Islam Dünyasi Imtihan Oluyor, Islam Dünyasi Imtihani Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezinde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Ibrahim Çapak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. Ibrahim Yasin Erdogan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Prof. Dr. Mustafa Karatas, Prof. Dr. Nasrullah Hacimüftüoglu, Dr. Ömer Korkmaz, STK temsilcileri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Açilis ve selamlama konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ibrahim Çapak, “Bugün aramizda çok saygin hocalarimiz var. Türkiye’nin ve Islam dünyasinin tanidigi hocalarimizla beraberiz. Ben kendilerine çok tesekkür ediyorum. Üniversitemiz tabii birçok alanda çalisiyor ama kültürel faaliyetleri de ihmal etmemeye çalisiyoruz. Türkiye ve dünya üniversiteleri içerisinde yerimizi daha yüksek noktalara tasimaya çalisirken kültürel faaliyetleri de ihmal etmeden sürecimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Moderatörlügünü Dr. Ömer Korkmaz’in üstlendigi panelde Prof. Dr. Mustafa Karatas, ‘Gazze direnisinden Müslümanlarin dirilisine’, Prof. Dr. Nasrullah Hacimüftüoglu ise ‘Kur’an ve Sünnete göre insan ve toplum’ baslikli birer sunum yapti.

Prof. Dr. Mustafa Karatas panelde yaptigi konusmasinda, “Gazze imtihan olmuyor, Islam dünyasi imtihan oluyor. Islam dünyasi imtihani maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihani kaybetti. Müslümanlari yönetenler bu imtihanda basarisiz oldu. Ne dersek diyelim çabaladilar, bir seyler yapmaya çalistilar. Fakat orada hala bedel ödeyen çocuklar var, sehitler var. Bunun karsisinda biz hala ne yapacagimizi bilememenin acziyeti içerisindeyiz. Ayaga kalkma konusunda Bati bizden daha önde gidiyor. Bu cesareti, bu korkakligi, ihaneti bir an önce üzerimizden atmamiz lazim. Bu anlamda bunlara kafa yormamiz lazim. Is isten geçmeden Filistin ve Gazze konusunda duyarliligimizin artmasi gerekiyor. Bu imtihani kaybedenlerden olmayalim, bu konuda siz gençlerden ümidimiz var” ifadelerini kullandi.

Panel soru cevap fasli, plaket takdimi ve toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA