Kalp Rahatsizligindan Vefat Eden Çocugu Kullanarak Insanlari Dolandirdi

Ümraniye’de bir dolandirici, daha önce kalp rahatsizligi nedeniyle vefat eden Yahya Karakus’un fotograflarini ve hastaligini kullanarak sosyal medya üzerinden para topladi. Oglunu kiz gibi gösterip yardim toplayan dolandiriciyi fark eden anne Figen Karakus, “Bir anne daha ne kadar yikilabilir bilemiyorum" dedi.

Kalp Rahatsizligindan Vefat Eden Çocugu Kullanarak Insanlari Dolandirdi
Iddiaya göre, Serhad T., yaklasik 5 yil önce Ümraniye’de kalp rahatsizligi nedeniyle vefat etmis Yakup Karakus adindaki çocugun fotograflarini kullanarak yüzlerce kisiyi dolandirdi. Anne Figen Karakus, internette gezinirken durumu fark etti. Figen Karakus, sosyal medya üzerinden Serhad T.’ye ulasarak, yardim parasi için fotograflari kullanilan çocugun kendi vefat eden oglu oldugunu söyledi.

Duruma sinirlenen dolandirici; anne Karakus’a tehdit, hakaret ve küfür etmeye basladi.

Emniyete basvuran anne Figen Karakus vefat eden oglu için adalet istiyor.

Erkek çocugunu kiz gibi gösterip yardim istedi

Anne Figen Karakus, "Geçen cuma bana bir mesaj geliyor, ‘Sizin oglunuzun resmini bir dolandirici tarafindan kullanilip para toplaniliyor’ diye. Ben onu gördügümde ne hissettigimi degil de yani ne yapacagimi sasirdim. Biz bu insana ulastik, yüklü miktarda bir yardim yapacagiz dedik. bize çocugun resmini gösterir misin dedik. O da ‘gruplara attigim resim dogrudur, bu benim kizimdir, bir baba olarak ben kizim hakkinda yalan mi söyleyecegim’ dedi.

Sonra neyse biz böyle biraz üsteleyince hani bir resim falan görelim ona göre sana yardim edelim dedik, adam hemen telefonu kapatti anladi. Ister yapin ister yapmayin dedi, hani olay dogrudur dedi kapatti. Adam tutturmus hayir o benim kizim diyor. Anladi benim annesi oldugumu, bu sefer bana tehditler savurmaya basladi.

Insanlari dolandirmaya çalisiyorlar ve bu gibi insanlar yüzünden gerçekten hasta olan çocuklara yardim edilmiyor. Bir anne daha ne kadar yikilabilir bilemiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA